TERASSIN UUSI ILME

Moikka! Joko teillä arki rullaa sujuvasti? Meidän perheessä on tällä viikolla aloiteltu ihan uudenlaista arkea. Esikoinen on aloittanut koulutaipaleensa ja nuorimmainen on ottanut ensituntumaa päiväkotielämään tutustumisen muodossa. Harrastukset alkavat pyöriä parin viikon sisällä, joten siitä sitä sitten taas päästään arkirytmiin.   

Meidän perheessä on tällä viikolla jännitetty muutakin kuin näitä uusia arkikuvioita. Ohjelmassa oli nimittäin terassin ja parvekkeen  öljyäminen, joka on vain venynyt ja venynyt tänä kesänä, koska sopivaa hetkeä ei ole meinannut löytyä  joko huonojen säiden tai reissujen vuoksi. Kuluneelle viikolle oli alustavasti lupailtu poutasäätä, joten päätimme ryhtyä terassin öljyämiseen. Tuntuu, että sääennusteet ovat muuttuneet jatkuvasti erityisesti tänä kesänä ja tälläkin viikolla jännitimme sateiden mahdollisuutta. Ja niinhän siinä sitten kävi, että sateet yrittivät sotkea urakkaamme, mutta saimme kuin onnen kaupalla öljyämisprojektin toteutettua ennen ensimmäisiä sadekuuroja, mutta aikataulutus kuivumisien kanssa meni kyllä todella tiukoille.

Edellinen asukas ei ollut käsitellyt terassia mitenkään, joten pari vuotta säiden armoilla oli tehnyt tehtävänsä terassilaudoille. Viime kesänä emme itsekään ehtineet paneutua öljyämiseen muuttohässäkän ja puutarhan raivaamisen lomassa, joten se jätettiin suosiolla tämän kesä puuhaksi. Värisävyksi yritimme löytää sopivan vaaleanharmaan sävyn, joka olisi neutraali ja melko lähellä talon sokkelin väriä. Ja näin jälkikäteen täytyy todeta, että kerrankin värisävy osui melko hyvin nappiin. Käyttämämme harmaan sävy oli T3037 Teknoksen värikartasta ja olemme lopputulokseen todella tyytyväisiä. Nyt kokonaisuus ja terassin ilme on paljon viimeistellymmän näköinen ja terassin uusi väri sulautuu muihin väreihin kivasti.

Terassi öljyttynä.


Ennen öljyämistä.


Terassi öljyttynä.


Ennen öljyämistä.
Öljyttynä

Pestynä ennen öljyämistä.

Ennen öljyämistä terassi ja parveke piti pestä terassipesulla, jonka jälkeen niiden piti kuivua pari vuorokautta. Terassipesu oli todella tarpeellinen, mutta melko työläs projekti. Pesuaine nostatti laudoista uskomattomat liat. Kesken kuivumisprosessin pestyt pinnat piti suojata pressuilla, koska tietenkin sadekuuro yllätti. 

Itse öljyäminen sujui melko näppärästi varrellisella öljyämislastalla, jolla sai öljyttyä kaksi lautaa kerralla. Ensimmäisellä kerralla laudat imivät öljyä tietenkin enemmän. Toinen kerros jouduttiin öljyämään sateen uhkan vuoksi hieman hätäisesti, mutta onneksi ensimmäinen kerros ehti kuivua juuri sopivasti. Tässä kohtaa onnittelimme itseämme pienestä terassista.

Muuten kyllä terassin pieni koko ja kaaren muodossa olevat pylväät ovat aiheuttaneet minulle runsaasti harmaita hiuksia. Terassin kalustaminen tuntuu erityisen hankalalta. Tarvitsisimme ulos 6-hengen terassipöydän, mutta sellaista ei terassillemme mahdu. Koska en ole onnistunut tekemään terassille vielä itseäni tyydyttävää sisustussuunnitelmaa, olemme joutuneet pärjäilemään ensimmäiseen omaan kotiimme ostamillamme kesäkalusteilla, jotka pitäisi kyllä ehdottomasti jo päivittää nykyaikaan. Ehkä ensi kesänä ollaan jo siinä pisteessä. Ehkä.

Kivoja syyspäiviä teille :)  









Kommentit

Suositut tekstit