KESÄKUKAT VOL 1






Oi ihana toukokuu! Mitä parahin aika vuodesta käsillä. Tuo valon määrä ja kaikki hyvä vielä edessä ennen syksyn sateita ja pimeitä iltoja. Luonto herää kohisten talviuniltaan ja linnut pitävät uskomattomia konserttoja. Vappusateiden jälkeen aurinko on hellinyt meitä niin ihanasti, että puutarhassa voi ihan kuulla kohinan, kun vihreys lisääntyy niin huimalla vauhdilla. Puutarha oli tänäänkin ihan eri näköinen aamukierroksella kuin illalla. Silmuja on putkahdellut sinne tänne ja perennat nousevat maasta ihan silmissä. Tästä hetkestä pitää nauttia.






Tänä vuonna istutin pitkästä aikaa orvokkeja terassiruukkuihin vapun kunniaksi. Narsissikausi jäi minulta ihan väliin, kun pääsiäisenä paukkui vielä pakkaset. Terassi kaipasi jo kovasti piristystä, sillä syksyn kanervat olivat aikansa eläneitä. Päädyin siis usean vuoden tauon jälkeen orvokkeihin tässä kohtaa ja katsotaan sitten myöhemmin, mitä muita kesäkukkia laitan. Ihastuin muuten näihin orvokkeihin, koska niiden väri on kuin akvarellimaalaus. Ja ihan kivastihan ne solahtivat myös terassin siniharmaaseen värimaailmaan. Vappuvierailta sain lisää ihania valkoisia orvokkeja amppellin muodossa ja se pääsi nyt toistaiseksi koristamaan terassin pöytää. Myöhemmin vien sen ehkä parvekkeelle. 

Alkaa jo tuntua  ihan kesältä, eikä vähiten siksi, että tänään avasimme grillikauden ulkona herkutellen. Takkeja ei enää tarvittu ja kaapista piti käydä kaivamassa t-paita päälle kesken pihatöiden. Joko sinä olet hankkinut kesäkukkia terassille tai parvekkeelle?









Kommentit

Suositut tekstit