ENSIMMÄINEN MAGNOLIANI

Keväisin minuun iskee aivan valtava matkakuume ja pakottava tarve päästä ihastelemaan Keski-Euroopan vanhojen kaupunkien kevättä ja kukkivia puita. Tänä keväänä matkaa ei nyt kuitenkaan ollut tiedossa, joten kun kukkakaupassa sattumalta huomasin myynnissä magnolian oksia, ne oli pakko kotiuttaa ihan heti lievittämään pahinta matkakuumetta. Olen nimittäin Euroopan matkoilla aina ihaillut erityisesti juuri magnolioita ja kukkivia kirsikkapuita.




Kukkakaupasta sain ohjeeksi laittaa oksat haaleaan veteen ja että vettä olisi hyvä vaihtaa päivittäin. Tein työtä käskettyä ja sitten jäin odottelemaan nuppujen aukeamista. Eikä siinä mennyt montaakaan päivää, kun nuput jo aukesivat aivan uskomattoman upeisiin kukkasiin. Sääli, ettei tämä kaunokainen menesty Suomessa, niin suurta iloa kauniit kukkaset tuottavat, mutta säilyypä ainakin hyvä syy lähteä keväisin kaupunkilomalle Keski-Eurooppaan.



Kukkakaupasta lupailtiin kukkien kestävän pari viikkoa, mutta kukat alkoivat valitettavasti kyllä lakastua parin päivän kukinnan jälkeen. En tiedä sitten, pitäisikö kukkien oikeasti kestää kauemmin vai oliko minulla vain epäonnea matkassa. Onneksi ehdin hieman valokuvailla näitä kaunokaisia ja tässä niitä nyt on teidänkin iloksenne.




  

Kommentit

Suositut tekstit