HELPPO JA HERKULLINEN JUHANNUSKAKKU
Heippa! Laitan teille vielä viime hetken juhannusvinkin helposta ja herkullisesta piirakasta, jonka voi tehdä vaikkapa oman puutarhan raparperista tai myöhemmin kesällä mustikoista, mansikoista, viinimarjoista tai ihan mistä marjoista tahansa. Toimii erityisesti vaahtoutuvan vanilijakastikkeen kera. Tämä ohje on noussut omaksi suosikikseni mehevyytensä ja helppoutensa vuoksi. Yleensä nämä ainekset löytyvät kaapista aina ja pakastimesta löytyy aina tähän piirakkaan sopivia marjoja, jos tuoreita ei ole saatavilla. Mausteena käytetty kardemumma antaa piirakkaan ihanan säväyksen. Alkuperäisen ohjeen mukaan piirakka on tosiaan raparperista ja minäkin innostuin tekemään sen tällä kertaa siitä.
Iloista keskikesän juhlaa, ei muuta kuin herkuttelemaan ja nauttimaan Suomen suloisesta suvesta :)
JUHANNUKSEN RAPARPERIKAKKU
150g VOITA
2dl SOKERIA
2 KANANMUNAA
1tl KARDEMUMMAA
2 1/2dl VEHNÄJAUHOJA
2tl LEIVINJAUHETTA
4dl RAPARPERIA TAI MARJOJA
PÄÄLLE:
MANSIKOITA JA VAAHTOUTUVAA VANILIJAKASTIKETTA
- vaahdota voi ja sokeri
- lisää kananmunat yksitellen hyvin sekoittaen
- sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan
- voitele piirakka- tai irtopohjavuoka
- levitä taikina pohjalle (aika löysää) ja laita raparperit tai marjat päälle
- paista uunin keskitasolla 175 asteessa 40 minuuttia
- koristele jäähtynyt kakku haluamallasi tavalla, esim tuoreilla mansikoilla
Kommentit
Lähetä kommentti