VUOSI 2019 TERVETULOA






Mitä parhainta alkanutta vuotta sinne ruudun toiselle puolelle. Niin vain pyörähti arki taas käyntiin pienen hengähdystauon jälkeen. Pieni tauko arkirutiineista teki kyllä hyvää niin lapsille kuin aikuisillekin ja nyt saadaan suunnata katseet levännein mielin kohti kevättä ja valoisampia päiviä.

Vuoden vaihtuessa on monella tapana tehdä uuden vuoden lupauksia, vetää yhteen kuluneen vuoden tapahtumia ja samalla suunnitella tulevaa. Itse olen tässä melko huono ja esimerkiksi uuden vuoden lupauksia en oikeastaan tee koskaan. Tipaton tammikuu, lihaton lokakuu, sokeriton syyskuu ja niin edelleen kuulostavat kyllä varsin hyviltä tavoitteilta, mutta eivät ole yhtään minun juttujani. Mieluummin elän kohtuullisuus mielessä ympäri vuoden kuin totaalikieltäydyn jonkun asian suhteen.



Sen verran kuitenkin listaihmisenä ajattelin suunnitella tulevaa vuotta, että kirjaan tänne blogiin pienen listan tulevan vuoden suunnitelmista, jos vaikka ne muuttuisivat sitä kautta hieman konkreettisemmiksi ja helpommin toteutettaviksi. Tässä siis muutamia projekteja, joita on tänä vuonna suunnitelmissa ja toteutuessaan näistä projekteista tulee varmasti juttua tänne blogiinkin.

  1. Eteisen remontin viimeistely. Ennen joulua saimme vihdoin aloitettua kauan suunnitellun eteisremontin ja eteisen vanha kaappi vaihtui uuteen. Vielä pitäisi käydä maalikaupassa ja sutia seiniin uusi maalipinta.
  2. Makuuhuoneen päätyseinän maalaus. Aikuisten makuuhuone on muutosta lähtien ollut melko askeettisessa tilassa ja sinne kaivataan nyt lisää kodikkuutta. Pitäisi vain osata päättää värimaailma, kivoja vaihtoehtoja kun on niin paljon. 
  3. Sohvan hankkiminen yläkerran aulaan. Yläkerran kakkosolkkarissa viihdyttäisiin huomattavasti paremmin, kun sinne hankittaisiin sohva, jossa olisi ihana löhöillä ja lueskella kirjaa tai katsoa telkkaria. Tällä hetkellä telkkaria katsellaan melkeinpä vain alakerrassa.
  4. Aidan maalaus. Tänä kesänä meillä olisi tarkoitus maalata ja kunnostaa meidän ja naapurin välinen raja-aita. Siinä riittääkin tekemistä kerrakseen, sillä se on tonttimme pisimmällä sivulla.
  5. Uusi sora kivijalan ympärille. Tämä projekti siirtyi viime kesältä tulevaan kesään. 
Tätä listaa olisi kyllä helppo jatkaa erinäisillä muilla projekteilla, mutta nämä ovat alkaneen vuoden viisi tärkeintä projektia ja olisi kyllä huippua, jos nämä saataisiin toteutettua. Tämän lisäksi puutarhassa odottaa omat projektinsa, mutta niistä enemmän sitten myöhemmin. 





Lumitilanne täällä meidän leveyksillä ei ole kovinkaan hyvä ainakaan viime talveen verrattuna. Maa on kyllä valkoisena, mutta lunta ei ole kovinkaan paksua kerrosta ja lumitöitä on tehty muistaakseni vain muutamia kertoja. Enemmänkin ulkona on nyt jäistä ja liukasta. Nämä muutamat puutarhan lumikuvat taisin ottaa jo marraskuussa, kun ensilumi oli satanut. Nyt lunta on toki jo vähän enemmän, mutta tällä hetkellä ulkona näyttää enemmänkin sotatantereelta, kun Aapeli -myrsky lennätti oksia ja muuta roskaa lumen päälle. 

Leppoisaa viikonloppua! 







Kommentit

  1. Kauniit lumikuvat! Tässä just tänään katselin, että meidän pihalla tuuli on vienyt lumet pois ihan seinustalta ja muualla pihaa lunta on enemmän. Onneksi lunta on luvattu vielä lisää ennen kovempia pakkasia.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit