ILON HETKIÄ JA TOTEUTUNEITA HAAVEITA


 
 
Heipparallaa pitkästä aikaa. Ensimmäiseltä kesälomareissulta on kotiuduttu ja reissun aikana tietokonekin oli saatu huollettua onneksi kuntoon. Kiertelimme Ruotsia, pohjoista Norjaa ja Suomen Lappia roadtrip meiningillä 2733 kilometrin verran. Aivan uskomattomia maisemia ja paikkoja tuli nähtyä ja koettua, mutta kyllä oli viikon reissaamisen jälkeen jo mukava palailla kotiinkin. Ja mikä parasta, täällä kotona vastassa oli ensimmäistä kertaa kukkaan puhjennut pionini.






Tämän talon hankittuamme lähes ensimmäinen puutarhaan liittyvä ajatukseni ja haaveeni oli, että puutarhaan on saatava lempikukkiani pioneja. Sopivan istutuspaikan miettiminen alkoi välittömästi ja puutarhan raivaustoimien jälkeen taisin lähes ensimmäiseksi työkseni istuttaa etupihallemme kolme vaaleanpunaisen kiinanpionin juurakkoa. Siitä lähtien olenkin sitten jännittänyt paikkavalinnan ja istutuksen onnistumista, sillä olen antanut itseni ymmärtää, että pionit ovat hieman ronkeleita kasveja useankin asian suhteen. 

Istutuskesänä juurakoista kasvoi vain matalat pienehköt lehdet. Viime kesänä lehdet olivat jo selvästi isommat, mutta edelleen melko hontelot ja lukumääräisesti niitä oli vain muutamia. Tänä keväänä kasvu alkoi jo olla eri tyyliä ja lehtiä tulikin runsaasti. Yllätyksekseni myös nupun aihioita alkoi ilmestyä, mutta loppujen lopuksi niistä vain kaksi lähti kehittymään oikeaksi kukaksi. Sitten tulivat pikkumuurahaiset, mutta ilmeisesti niistä ei kuitenkaan ollut mitään haittaa nupuille.




Viikko sitten reissuun lähtiessämme uskalsin jo sanoa melko varmaksi, että pionit todella aikovat kukkia tänä kesänä, mutta samalla harmittelin sitä, että ne kukkisivat mitä todennäköisimmin juuri reissumme aikana. Ja niinhän siinä kävikin, että ne puhkesivat kukkaan juuri reissumme aikana, mutta onneksi ehdimme nauttimaan niistä vielä parahiksi. 

Erityisesti kiitän itseäni istutuspaikan valinnan suhteen, sillä päädyin laittamaan pionit etupihallemme terassin läheisyyteen. Siinä pionit ovat pihamme keskeisimmällä paikalla alati ihailtavina ja niitä voi ihailla arkisten touhujen lomasta jopa keittiön ikkunasta.

Tämän onnistumisen jälkeen taidan uskaltaa haaveilla myös uusista pionihankinnoista. Eikä varmaankaan ole kovin vaikea arvata, minkä värisiä pioneja seuraavaksi hankkisin. No valkoisia tietenkin.






Kommentit

Suositut tekstit