IKÄVÄ YLLÄTYS





Heissan. Tällä viikolla olen aloitellut arkeen totuttelua etätöiden merkeissä. Onneksi muu perhe saa vielä  lomailla. Heinäkuu hujahti lomaillessa ja retkeillessä ympäri kaunista maatamme. Kovin monta päivää ei ehditty kotona viipyillä ja sen kyllä nyt valitettavasti puutarhan osalta huomaa. Se on päässyt vähän villiintymisen makuun ja tuntuu, että kaikki kasvit ovat kasvaneet kesän aikana todella hurjasti. 

Ja olihan täällä reissusta palatessa vastassa vähän ikäväkin yllätys, sillä etanat olivat rouskuttaneet daaliani lähes kokonaan. En tiennytkään, että daaliat ovat kotiloiden herkkua, sillä muina vuosina tätä ongelmaa ei ole ollut. Tänä vuonna istutin ne tosin eri paikkaan, enemmän muiden kasvien läheisyyteen. Toki heinäkuu oli melko sateinen ja olosuhteet etanoille suotuisat, joten ne ovat todella viihtyneet rauhaisassa puutarhassamme, kun pääpuutarhurikaan ei ole ollut niitä häiritsemässä. Kotiloiden lisäksi puutarhastamme on löytynyt valtava määrä ihan tavallisiakin etanoita, joita ei muina kesinä ole oikeastaan ollut laisinkaan. 

Eikä etanatuhot jääneet pelkästään daalioihin, vaan myös kasvimaan herneet ovat menneet parempiin suihin, kun tavalliset etanat olivat asettautuneet taloksi kasvimaallemme. Onneksi pinaatti ei ole niille kelvannut ja se oli jätetty rauhaan. Nyt olen sitten jahdannut etanoita koko alkuviikon ja kaikki löydetyt yksilöt ovat joutuneet kiehuvaan pataan, sen verran kimpaannuin tuhotöistä. 

Päätin myös, että ensi kesänä kylvän kasvimaani täyteen kesäkukkien siemeniä ja jätän kaikki syötävät kasvit kylvämättä. Siitäkin voi tulla tosi kiva juttu, kun kasvimaa muuttuu kesäkukkamaaksi. Tänä kesänä jo hieman harjoittelin, kun laitoin valkoista ruiskaunokkia ja tummanliilaa pioniunikkoa kukkapenkkiini. Molemmat ovat kukkineet, harmi vain etten ole ehtinyt niitä kuvailemaan. Myös kasvimaalle kylvämäni krassit ovat viihtyneet todella hyvin. Ensi kesäksi sinne täytyy ehkä kehitellä joku kehikko, jota pitkin ne voivat kiipeillä. 

Mukavaa alkanutta elokuuta kaikille!

ps. kuvat viime vuoden daalioista, koska etanat :)




Kommentit

  1. Kauniit daaliat! Harmi, että etanat menivät napostelemaan ne suihinsa tänä vuonna. Kannattaa varmaan pestä juurakot puhtaiksi ennen talvetukseen vientiä, ettei tule talvettaneeksi samalla etanoiden munia. Meilläkin on nyt loppukesällä ollut paljon etanoita, mutta eivät ole onneksi saaneet ihan mahdotonta tuhoa vielä aikaiseksi. Mukavaa sunnuntai-iltaa!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit