KEPPARITALLI



Moikka pitkästä aikaa! Täällä on arki yllättänyt arvaamattomuudellaan kuluneella viikolla. Kuopukselta murtui solisluu päiväkodin temmellyksissä ja nyt sitten pitää ottaa pari viikkoa hieman rauhallisemmin. Onneksi solisluun murtuma paranee kuulemma lapsilla helposti. Tänään aloiteltiin siis viikonloppua jo vähän normaalia aikaisemmin kotipäivän merkeissä.

Omakotitaloasumisen myötä on tullut viime aikoina pohdittua oman pihan merkitystä. Parin vuoden omakotitaloasumisen jälkeen on tehnyt mieli tehdä yhteenvetoa siitä, oliko haave omasta pihasta sittenkään sen väärtti. No kyllähän se oli. Omakotitaloasumisen yksi parhaista puolista on ehdottomasti se, että oman pihan vuoksi ulkoilu on niin helppoa, voi vain astua ovesta ulos. Pihassa löytyy aina jotain pientä puuhasteltavaa ja samalla saa annoksen raitista ilmaa sekä päivittäisen ulkoiluhetken. Yritämme arki-iltaisinkin ulkoilla lasten kanssa niin paljon kuin mahdollista, ja kun omassa pihassa riittää tekemistä kaikille, niin siellä viihtyy koko perhe. Pitkään asuimme kerrostalossa ja sen asumismuodon pitkä miinus oli se, että ulos päästäkseen täytyi aina erikseen lähtemällä lähteä jonnekin ulkoilemaan. Nyt voi ulos lähteä vaikka yökkäreissä.







Tänä kesänä pihaamme ilmestyi yksi kiva puuha lapsille lisää, nimittäin kepparitalli, joka tarvittaessa muuntautuu myös kioskileikkeihin. Koululaisemme on innostunut keppihevostouhuista ja vienosti vinkkasi isälleni, että pihaan pitäisi saada hevosille talli. No eihän paappaa tarvinnut enempää houkutella, niin he yhdessä suunnittelivat ja rakensivat kesäloman alkajaisiksi kepparitallin, joka löysi paikkansa sivuterassimme päädystä takapihalta. Talli rakennettiin paapan vanhoja rakennustarvikkeita hyödyntäen ja taisipa maalitkin löytyä varastosta valmiiksi. Molemmista kun vielä löytyy pieni sisäinen arkkitehti, niin lopputulos oli näinkin upea.





Äitinikin pääsi osalliseksi kepparitalliprojektiin, sillä pitihän niitä keppihevosia saada lisää. Koululaisemme suunnitteli ja ompeli uuden asukin kepparitalliin yhdessä mumman kanssa niin ikään kierrätysmateriaaleista. Kesän ensimmäinen lomaviikko taisi sujua siivillä, kun lomalaisilla oli mukava yhteinen projekti. Kepparitallista on sittemmin riittänyt iloa koko kesäksi, eikä se ole sulkenut oviaan vieläkään. Kepparitallin lisäksi pihastamme löytyy lapsien iloksi myös hiekkalaatikko sekä jalkapallomaalit, joten pihatouhuissa viihdytään koko perheen voimin. 

Leppoisaa viikonloppua teille kaikille! 





Kommentit

Suositut tekstit