JOULUTUNNELMIA MEILTÄ















Me tapaamme viettää joulua hyvin perinteisesti. On riisipuuro, joulusauna, tontut, piparkakkutalo ja perinteiset jouluruoat sekä joululaulut. Modernius väistyy ja vähemmän on enemmän -mantrani menettää merkityksensä joulun pyhiksi. Jouluna kaapeista kaivetaan esiin lasten jouluaskartelut, punaiset pöytäliinat ja perintöastiat. Joulu pyhitetään vahvasti perinteille, perheelle ja lähisuvulle. 








Meillä joulun väri on ollut jo vuosia perinteisen punainen, enkä edes enää osaa kaivata muuta. Oli aikoja, jolloin halusin vain valkoista ja hopeaa tai valkoista ja kultaa. Lapsien myötä punainen joulu on tuntunut ainoalta oikealta. Punaiset yksityiskohdat korostavat juhlan tuntua ja erottavat meillä arjen juhlasta.














Tämä joulu oli toinen joulumme tässä kodissa. Vietimme sitä lähisukulaisteni kanssa hyvin leppoisasti. Toki lapset pitävät yleensä huolen siitä, että joulurauha ei löydy ihan vielä samalla kellon lyömällä kuin Turussa, mutta viimeistään aattoiltana sohvalla glögilasi kädessä joulurauha laskeutuu taloon ja mieliin. Joulupäivän iltana alkoi ihanasti sataa luntakin ja tänään päästiin lumihommiin ihan urakalla. Näin lumista joulua en muista olleen vuosiin. Nyt vain toivotaan, että maa pysyy valkoisena pitkään. 




 








Mukavan lumisia välipäiviä teille kaikille!

Kommentit

Suositut tekstit