DAALIOIDEN KUULUMISET





Sataa sataa ropisee jo kolmatta päivää. Ainakin luonto ja allergikot ovat iloinneet viime päivien sateesta. Meillä tosin meni hieman suunnitelmat uusiksi, kun tänään olisi ollut tarkoitus aloitella aidan maalausta. Lisäksi olin suunnitellut hankkivani kesäkukat terassille ja tekeväni puutarhahommia, mutta oli niin märkää ja koleaa, että nämä suunnitelmat täytyi siirtää eteenpäin.   

Puutarhassa on tapahtunut viime viikkoina niin paljon, ettei kasvun vauhdissa meinaa pysyä perässä. Tosin viime viikkoina on myös tullut todettua, että tulppaanit eivät minun kukkapenkeissäni jostain syystä halua kukkia. Lehtiä ne kyllä kasvattavat, mutta kukkia ne eivät oikein jaksa. Jostain luin, että sipulikukat pitäisivät kalkista, en tiedä auttaisiko se, vai onko vika itse kukkasipuleissa. Lähes kaikki olen tainnut ostaa Plantagenista. No, oli syy mikä tahansa, niin harmillista joka tapauksessa. Tulppaanit olisivat keväisessä puutarhassa niin ihania.

Elämäni ensimmäiset daaliat sen sijaan ovat lähteneet kasvamaan talvehtimisen jäljiltä mainiosti. Kaivoin viime kesäiset daalian juurakot syksyllä maasta ja laitoin ne talvehtimaan viileään autotalliin. Nostin ne vain sanomalehden päälle muovisiin vateihin, ja siellä ne olivat säilyneet hyvin. Huhtikuun loppulla otin ne sisälle heräilemään ja istutin ne uuteen multaan. Nyt ne ovat kasvaneet jo oikein mukavasti ja kohta pääsen istuttamaan ne ulos, kun vähän vielä lämpenee. Enpä olisi ikinä arvannut, että onnistun ensikertalaisena daalioiden talvettamisesta näinkin hyvin. Onneksi tuli kokeiltua.

Leppoisaa viikonlopun jatkoa sinulle!




 



Kommentit

Suositut tekstit