VAPPU 2019




Heissan. Tänään luvassa jo perinteeksi muodostuneet vappukuvat puutarhasta. Parina viime vuotena olen kuvaillut puutarhaa vappupäivänä vertaillakseni hieman kevään etenemistä eri vuosina. Tänä vuonna kevät näyttäisi olevan hieman pidemmällä kuin muutamana aikaisempana vuotena. Muutamia tosi lämpimiä viikkoja ehti olla jo huhtikuussa, joten kasvu on lähtenyt vauhdilla käyntiin. Aurinko on paistanut lähes päivittäin, mutta vappupäivä valkeni valitettavan pilvisenä ja iltapäivällä saatiin jopa vähän sadetta. Koleasta päivästä huolimatta sain hieman siistittyä puutarhaa ja oikeastaan etupiha on nyt siivottu talven jäljiltä. Seuraavaksi saakin siirtyä takapihan kimppuun. Vapun jälkeinen lumisade vain sotki hieman suunnitelmia. Onneksi maahan ei jäänyt muutamaa senttiä enempää ja se on mukavasti sulanut pois tämän päivän aikana. 



Puutarhasta löytyi tänä vuonna aika perinteinen vappukattaus. Sinivuokot, posliinihyasintit ja idänsinililjat ovat kukkineet jo tovin. Vuorenkilpi, helmililja, kirjopikarililja ja keltavuokko aloittelevat kukintaansa, krookukset ovat puolestaan jo ehtineet kukkia. Laukat ja tulppaanit ovat nousseet maasta hyvin, samoin muutamat perennat ovat alkaneet jo heräillä talviunilta. Puihin on ilmestynyt isohkoja silmuja ja pihlajassa on jo pienen pienet kukannuputkin.  

Vappukuvissa näkyy myös aitaprojektin aloitus. Aita on nyt pesty painepesurilla ja se saa hieman kuivahtaa ennen uuden maalipinnan laittamista. Alkaa vain vapaat kesäviikonloput olla vähän vähissä, joten saa nähdä, milloin itse maalausurakkaan päästään käsiksi.

Edelliset vappukuvat löydät muuten täältä vappu 2017 ja vappu 2018.

EDIT: Keltavuokko osoittautuikin valkovuokoksi.


























Kommentit

Suositut tekstit