SYKSYN MERKKEJÄ PUUTARHASSA






Ensimmäinen työviikko loman jälkeen takana. Ensi viikolla arki käynnistyy sitten astetta enemmän, kun esikoisen koulu alkaa maanantaina. Ihana, pitkä kesäloma takana, vaikka nopeastihan se taas tuntui menevän. Kuopus ja perheen pää lomailevat vielä ensi viikon ja sitten kuopuksellakin alkaa uudenlainen arki uudessa päiväkodissa. Väistämättä syksy on edessä. 

Syksyn lähestymisen huomaa myös puutarhassa. Pihlajat punastuvat, syyshortensiat aloittelevat kukintaansa jälleen kerran runsaana, marjat ja omenat alkaavat kypsyä ja illat pimentyä. Viinimarjoja tulee tänä vuonna runsaammin kuin ennen, samoin karviaisia. Tänä viikonloppuna pitäisikin jo aloitella mehuhommia, tosin viinimarjat saavat vielä paikoin kypsyä rauhassa. 









Kasvimaan sato on tänä kesänä surkea. En ehtinyt huolehtia kasvimaasta nimeksikään, niinpä vain herneet ovat ilonamme nyt. Retiisit jäivät kovin pieniksi, ne olisivat varmasti kaivanneet enemmän vettä. Pinaatti ei oikein itänyt kunnolla. Sekin olisi varmasti kaivannut enemmän vettä, vaikka edellisinä kesinä se on kasvanut todella hyvin. Mutta sitähän tämä puutarhanhoito on, onnistumisia ja epäonnistumisia täynnä. Ei niin vakavaa. 

Ihanaa viikonloppua ystävät!















Kommentit

Suositut tekstit