UUDISTUNUT ETEINEN





Heissan. Heinäkuu on vaihtunut elokuuhun ihan varkain ja samoin ovat ajatukset alkaneet jo harhailla tulevassa syksyssä ja arjen aloituksessa. Ensi viikolla on edessä paluu toimistolle mukavan ja onnistuneen kesäloman jälkeen. Nyt on kuitenkin luvassa vähän sisustusasiaa pitkästä pitkästä aikaa. Huomasin, että tämä aihe oli vallan jäänyt kevään ja kesän aikana muiden aiheiden jalkoihin. Nimittäin eteisen remontti. 

Eteisen remontti venähti vähän luvattoman pitkälle, mutta alkuvuodesta se saatiin vihdoin päätökseen. Muuttohetkellä ajattelimme remontoida eteisen heti keittiön jälkeen, mutta erinäisiä esteitä ja mutkia tuli matkan varrelle. Suurimmaksi esteeksi meinasi muodostua alan ammattilaisten haluttomuus myydä tuotteitaan ja osaamistaan. Ja tätä olen kyllä jaksanut hämmästellä, sillä luulisi kilpailun olevan näinä päivinä niin kovaa, ettei yhtään asiakasta olisi varaa ylenkatsoa. Mutta niin vain meinasi olla hankalaa ostaa eteiseen niinkin yksinkertainen asia kuin liukuovikaapisto.

Olin tehnyt melko hyvää taustatyötä tarjolla olevista liukuovikaapistoista internetin avulla ja mielessäni oli kaapistolle aika selvät suunnitelmat. Kun sitten pääsimme ensimmäisen ammattilaisen puheille, ajattelimme asian etenevän vauhdikkaasti, koska kaapistojen toimitusaikataulut eivät olleet kovin pitkiä. Emme kuitenkaan koskaan saaneet edes tarjousta kyseisestä paikasta, vaikka soittelimme peräänkin. Seuraavassa paikassa sain tutkia kaapistoja yksin kaikessa rauhassa ilman minkäänlaista häirintää myyjän taholta. Äänestin jaloillani ja siirryin seuraavaan paikkaan, jossa palvelua kyllä sai, mutta niin hätäisesti, että ihan kuin asiakkaan tarpeet olisivat kaikuneet kuuroille korville. No, saimme kuitenkin tarjouksen ja niin kauppoihin sitten vihdoin päästiin, koska en yksinkertaisesti jaksanut enää aloittaa kierrosta alusta.

Ennen joulua uusi kaapisto sitten saapui ja se asennettiinkin saman tien. Seinien maalaaminen jäi joulukiireiden alla alkuvuoteen ja nyt eteisen seinätkin ovat saaneet uuden valkoisemman maalipinnan. Kaapisto tilattiin mittojen mukaan kahdella peililiukuovella. Sisältä kaapisto on aika perinteinen. Isompi osio on henkaritangolla ja pienempi osio hyllyillä ja vetolaatikoilla. Päädyin tuohon laatikkoratkaisuun siksi, että jokaisen perheenjäsenen asusteille olisi oma laatikko, jossa huivit, pipot ja hanskat säilyisivät siististi. Lisäksi perheen pienimpien olisi helppo laittaa omat varusteensa laatikkoon itse, koska korkeus olisi juuri optimaalinen. Ja erittäin toimivaksi tämä laatikkoratkaisu on jo osoittautunutkin.




Kaapiston lisäksi eteiseen ei juuri muuta mahdukaan. Eteisestä tullaan suoraan olohuoneen, keittiön ja eteisaulan muodostamaan avoimeen tilaan, joten eteinen ja eteisen ilme on hyvin vahvasti läsnä alakerrassa. Toimiva kaapisto on elintärkeä, jotta enimmät vaatteet ja kengät voi laittaa sinne säilytykseen. Todellisuus ei kuitenkaan ole näin siisti kuin kuvissa nyt, sillä lasten vaatteet roikkuvat pääsääntöisesti kaapiston vastakkaisella seinällä naulakossa ja lattialla on kenkiä. Mutta nyt kun meillä on uusi toimivampi kaapisto, niin tarvittaessa enimmät kengät ja takit saa siirrettyä kaappiin piiloon.



Itse naulakko on osoittautunut parhaimmaksi naulakoksi ikinä. Siitä eivät vaatteet ja reput putoile lattialle. Naulakko on House Doctorin Rack -naulakko ja se on aikoinaan hankittu Omashopista. Eteisen matto on myös aiheuttanut paljon harmaita hiuksia. Aikaisemmin siinä oli juutti/hamppumatto, mutta se oli epäsiisti ja mureni aika nopeasti laattalattian päällä. Nykyinen matto on ihan rautakaupan muotoon leikattavaa metritavaraa, ja toistaiseksi se on toiminut ihan hyvin. Samaa mattoa jatkuu sitten ulkona terassilla pääoven edessä, joten sen avulla saa vähän yhtenäisempää ilmettä pieneen eteiseen. Hankalaa tässä eteisratkaisussa on se, että roskia kulkeutuu muualle alakertaan todella helposti ja että eteinen näkyy suoraan alakerran oleskelutiloihin, joten eteisen epäjärjestys hyppää silmille heti.





Aikaisempi kaapisto oli massiivipuuta ja yleisilmeeltään hyvin raskas. Liukukiskot olivat parhaat päivänsä jo nähneet, joten ovien avaaminen oli aina erillinen ponnistus ja korvien kiristys. Nyt eteisen ilme on huomattavasti tilavampi ja valoisampi, ja toimiva kaapisto auttaa hallitsemaan eteisen jatkuvaa kaaosta paremmin.

Mukavaa viikonloppua!







Kommentit

Suositut tekstit