SUPERMARJAT HYÖTYKÄYTTÖÖN








Moikka. Tänä syksynä tuli tehtyä ihka ensimmäistä kertaa marja-aronioista hilloa. Meidän puutarhassa on viitisentoista aroniapensasta, jotka ovat tavanneet notkua mustista marjoista. Tänä vuonna sato oli vähän inhimillisempi, koska teimme pensaille alasleikkauksen toissa kesänä. Monesti on tullut pohdittua marjojen hyödyntämistä säilömällä, mutta aikaisemmin ei vain ole tullut innostuttua riittävästi.

Aronioistahan on ollut runsaasti juttua viime aikoina niiden terveellisyyden vuoksi. Kotimaista supermarjaa pidetään erittäin terveellisenä sen runsaan vitamiini- ja antioksidanttipitoisuuksien vuoksi, ja tämä tieto on tietenkin lisännyt itsellänikin kiinnostusta marjojen hyötykäyttöön. Tänä syksynä sitten tartuin tuumasta toimeen, sillä sain anopiltani hyvän ja helpon oloisen hillovinkin. Ja itse asiassa hillosta tuli niin herkullista, että jaan ohjeen tänne blogiinkin, jos joku muukin innostuisi sitä kokeilemaan. Hillon lisäksi säilöin pakkaseen kokonaisia marjoja. Niitä ajattelin sitten kokeilla smoothieissa talven mittaan. 

Mutta tässä alla nyt ohje aroniahilloon. Sen verran googlailin, että löysin sen myös Iltalehden sivuilta ja ilmeisesti alunperin ohje on julkaistu ruotsalaisessa Femina lehdessä.

MARJA-ARONIAHILLO

1l marja-aronioita
2dl vettä
5dl hillosokeria
vanilijatanko
5cl konjakkia tai tummaa rommia

1. Siivoa ja huuhtele marjat 
2. Keitä marjoja vanilijatangon kanssa pienellä lämmöllä noin 30 min, kunnes marjat ovat pehmenneet 
3. Lisää hillosokeri ja  jatka keittämistä noin 15 min.
4. Lisää lopuksi konjakki/rommi ja kiehauta alkoholi pois
5. Säilö itsellesi sopivalla tavalla




Kommentit

Suositut tekstit