TUULEN TUIVERRUS




Moi. Osa teistä lukijoista jo tietääkin, että perjantain ja lauantain välisenä yönä meillä riehui kunnon  syysmyrsky, eikä vahingoilta tällä kertaa säästytty. Yllätys oli melkoinen, kun lauantaiaamuna availin kaihtimia. Iso lehtikuusemme oli puutarhassa kumollaan omenapuiden päällä. Tuuli oli tempaissut sen yöllä mukaansa, emmekä tienneet koko asiasta mitään ennen aamun valkenemista. Onni onnettomuudessa oli mitä täydellisin kaatumissuunta ja muilta vahingoilta säästyttiin onneksi käytännössä kokonaan. Omenapuusta taisi katketa vain yksi isohko oksa. Talo, aita ja naapurin autotalli säästyivät vahingoilta. 

Koomista tässä on se, että lehtikuusen kaatoa oli jo pohdittu tovi, mutta toimeen ei vain vielä oltu ryhdytty. Nyt tuuli hieman vauhditti suunnitelmia. Tosin aavistuksen puun menetys tulee varmasti kirpaisemaan, sillä linnut ovat viihtyneet siinä todella hyvin ja monet lintuparvet ovat löytäneet siitä itselleen syömistä. Lintujen puuhia on ollut hauska ikkunoista seurailla. Nyt täytyy vain toivoa, että puutarhamme muu kasvillisuus houkuttelee lintuja vielä tontillemme. 



Sitä jäimme hieman pohtimaan, että lehtikuusemme ei ehkä tainnut olla ihan parhaassa kunnossa enää, kun noin helpon oloisesti kaatui. Tänä kesänä sen havut kellastuivat jo heinäkuussa ja elokuun puolella ne olivat kokonaan jo tippuneet pois, kuten kuvissa näkyy. Itse ajattelin, että puu oli kesän mittaan kärsinyt vain kuivuudesta ja reagoi siihen havut tiputtamalla, mutta ehkä se saattoikin olla jotain muuta. 

Viikonloppu on siis sujunut enemmän ja vähemmän puunraivaustöissä. Oksat on silputtu ja itse puu pilkottu. Onneksi sää on ollut suotuisa pihapuuhien tekoon ja tänään jopa aurinko pilkahteli. Nyt on pihatyöt saatu muutenkin siihen malliin, että talvi saa tulla. Mukavia lokakuun viimeisiä päiviä.








Kommentit

  1. Ohhoh! Kävipä tuuri, että ei osunut rakennuksiin eikä omenapuutkaan kärsineet pahasti. Minä salaa toivoin, että myrsky olisi kaatanut meidän tontin rajan läheltä pari koivua ja kuusta yhtä hienosti, mutta turha toivo: pystyssä ovat kaikki. Odotellaan siis rajumpaa myrskyä :D Mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Kyllä meillä tosiaankin oli uskomatonta onnea matkassa tällä kertaa :) Raikasta viikkoa sinnekin :)

      Poista
  2. Aikamoinen rysäys varmasti! Onneksi ei sattunut henkilövahinkoja. Meillä maalla tuuli heitteli viikonloppuna pieniä esineitä pihalla ja onneksi se jäi siihen. Olemme sopineet syksyksi loppujenkin suurien (ja vanhojen) pihapuiden kaatamisesta paikallisen viheryrittäjän kanssa. On ihan ajan kysymys, milloin tuuli tempaisee ne mukaansa....Mukavaa syksyä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka. Tuo on varmasti hyvä päätös kaataa suuret/vanhat puut, jos yhtään niitten kunto epäilyttää. Meilläkin itse asiassa olisi vielä yksi iso koivu, jonka kunto pitäisi ehkä tarkistaa. Myrsky kun näköjään saattaakin sitten tuoda mukanaan yllätyksiä. Oikein mukavaa syksyä sinnekin :)

      Poista
  3. Hei tulin vierailulle. Kyllä teillä oli onni matkassa. Otitteko talteen puusta esim. kiekkoja. Niistä voisi saada vaikka mitä kivaa. Minulla on puutarha blogi mutta talvella kun puutarha hiljenee niin postaan käsitöistä, sisustuksesta ja leipomisesta. Tervetuloa kurkkaamaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa. Kiva kun piipahdit, täytyypäs piipahtaa vastavierailulle. Kyllä meillä todella oli onnea matkassa, ettei pahempia vahinkoja syntynyt. Puussa oli muuten todella suuret vuosikasvurenkaat ja ne näytti tosi kivalta, joten jonkun kiekon siitä voisi säästääkin. Mutta käpyoksia keräsin talteen hirmuisen kasan ja laitan niitä kohta sisälle maljakkoon. Mukavaa syksyä!

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit