KEITTIÖN MODERNI SENKKI

Moikka! Vuoden pimeimpänä ajankohtana näyttää hyvien kuvien ottaminen olevan lähes tulkoon mahdotonta, mutta tästä huolimatta tänään palataan vielä hetkeksi keittiöömme. Keittiöremontin yhteydessä teetätimme keittiön sivuseinustalle mittatilaustyönä erillisen kaapiston, jota voisi kai myös moderniksi senkiksi kutsua. Halusimme keittiöön yhtenäisen ilmeen, joten senkin teettäminen mittatilauksena keittiökaapistoista tuntui järkevimmältä vaihtoehdolta. Edellisillä asukkailla oli samalla paikalla myös hieman vastaava kiinteä senkki, mutta tyylillisesti se ei keittiöömme enää remontin jälkeen sopinut.







Samaisella seinällä sijaitsee talomme teknisiä nappuloita eli ilmanvaihdon säätönappulat, ja alkuperäisen ajatuksen mukaan ne oli tarkoitus piilottaa kaappiin. Tarkempien mittailujen jälkeen tulimme kuitenkin siihen tulokseen, että niin korkea kaappi tekisi tilan liian tukkoiseksi ja laskutaso jäisi korkeutensa vuoksi hyödyntämättä, joten päädyimme jättämään nappulat näkyville. Olen yrittänyt naamioida niitä hieman viherkasvien avulla, etteivät ne hyppäisi seinästä enää niin voimakkaasti silmille.


Miksi sitten halusimme tällaisen senkin. Esikoisemme on valtavan tuottelias taiteilijanalku ja ruokapöytämme toimii käytännössä jatkuvasti taideateljeena. Siinä on lähes aina joku askartelu-, maalaus- tai piirustusprojekti meneillään ja kun on aika kattaa ruoka pöytään, pitää kattava materiaaliarsenaali saada pikaisesti siivottua jonnekin. Tähän tarpeeseen senkkimme vastaa. Siellä siis säilytetään kakki piirustus- ja askarteluvälineistö, valmiit ja keskeneräiset työt sekä erinäiset väritys- ja tehtäväkirjat. Senkissä on myös paikat avaimille, latureille, kynille, kirjekuorille, maksamattomille laskuille ja kaiken maailman ajankohtaisille muistettaville lippulappusille, joita lapsiperheessä tuntuu riittävän erityisen paljon. Nämä edellä mainitut asiat jäävät erityisen helposti pyörimään pöydille, joten nyt niillä on selkeät paikat senkissä ja tämä auttaa keittiön kaaoksen hallinnassa suunnattomasti.







Senkin päälle jää hyvä laskutaso ja siihen on kiva tehdä erilaisia asetelmia esimerkiksi kukkia ja kynttilöitä hyödyntäen. Ainut pysyvä elementti siinä on kalenteri, muuten ilme vaihtuu melko tiuhaankin sesonkien mukaan. Tähän asti puutarhasta on löytynyt aina jotain kivaa maljakoihin, mutta nyt aletaan siirtyä enemmänkin kynttilöihin ja kukkakauppojen tarjontaan. Ja pikapuoliin voi hyödyntää taas jo havujakin. Joulu sieltä pikku hiljaa lähestyy!







Kommentit

  1. Mistä on hankittu ja mistä voisi löytää tuollaisen ihanan kalenterin? Ihana uniikki yksityiskohta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Tea! Kiitos <3 Tuo kalenteri on kyllä ehdottomasti omakin suosikkini. Olen ostanut sen noin viisi vuotta sitten Helsingin Yrjönkadulla sijainneesta sisustusliikkeestä, jonka nimeä en enää edes muista. Liike on ehtinyt jo lopettaakin useita vuosia sitten. En ole missään muualla näihin valitettavasti törmännyt.

      Poista
    2. Parhaimmat jutut ovat yleensä niitä harvinaisempia löytää :)

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit