KOHTI JOULUKUUTA






Heissan! Kyllä täällä elossa ollaan, vaikkei pihaustakaan ole vähään aikaan kuulunut. Arkimenot ovat ottaneet tiukkaan rutistukseen, mutta kyllä täällä on jo hieman pieniä jouluisia salaisuuksiakin ehditty puuhailla. Vaikka liian nopeasti tuo joulu taitaa taas tänäkin vuonna tälle tontulle tulla.

Viikonloppuna meidän perheessä aloitettiin virallisesti joulutunnelmoinnit. Vieraamme yllättivät meidät pikkujoulutarjoiluin ja asiaan kuuluvin pikkujoulupaketein ja joulukukkasin. Joimme siis kauden ensimmäiset glögit ja söimme ensimmäiset piparit. Ja kuin pisteeksi iin päälle, olin perjantaina voittanut työpaikan arvonnasta terästetyn glögipullon, joka kyllä kuitenkin taidetaan säästää juhlapyhille.

Joulutunnelmaa tuli vähän lisäiltyä sisustukseenkin. Olen jo muutaman vuoden ajan ollut erityisen ihastunut aitoihin havukoristeisiin. Niillä saa kotiin ihanaa joulutunnelmaa hyvin helposti ja yksinkertaisesti, ja lähempänä joulua niihin voi ripustella pieniä paperitähtiä tai muita söpöjä koristeita. Viikonloppuna kävin puutarhassa saksimassa muutamia havunoksia maljakoihin. Sen pidemmälle ei tarvinnut lähteä, sillä pihassamme kasvaa useita havukasveja. Nyt napsin oksia kääpiövuorimännystä sekä katajasta, niissä kun on siroimmat oksat.   

Jouluvaloihin asti en vielä ehtinyt, mutta ne laitetaan sitten ensi viikonloppuna ensimmäisen adventin kunniaksi. Joko teillä on laiteltu joulua kotiin? 

Mukavaa viikkoa teille!








Kommentit

Suositut tekstit