KODIN NOPEA FACE LIFT

Alkuvuodesta iloitsin eteisremontin käynnistymisestä, mutta hommahan ei sitten mennytkään ihan niin kuin Strömsössä, vaikka näin lähellä ollaan. Eteisen vaatekaapin uusinta on siintänyt mielessä muutosta lähtien, mutta siinä se tönöttää edelleen, vaikka remontin piti olla valmis jo tammikuussa. Suositusten perusteella valitsimme olevinaan oikeinkin hyvän yhteistyötahon, mutta tähän päivään mennessä emme ole tarjousta koko projektista saaneet, joten alkupisteessä ollaan ja uusia tarjouksia sitten vain metsästämään.

Koska tarjousta ei perään soittelujenkaan jälkeen ruvennut kuulumaan, keskitimme energiamme muihin asioihin ja nyt on sitten tämän talon kaikki väliovet uusittu ja vaihdettu. Hiihtoloman jälkeen on ehkä taas aikaa paneutua eteisen kaappiin.









Väliovien vaihto on muuten mitä helpoin tapa tehdä kotiin pieni face lift ja freesaus, eikä budjetinkaan tarvitse olla kovin iso. Meidän kodissa oli väliovina ihan alkuperäiset elämää nähneet täyspuiset peiliovet eivätkä ovenpainikkeetkaan oikein osuneet omaan tyyliini, joten väliovien vaihto oli myös siintänyt mielessä jo jonkin aikaa. Itse en lämpene peilioville laisinkaan, joten valitsimme uusiksi oviksi simppeleistä simppeleimmät laakaovet ja hyvin yksinkertaiset ja suoraviivaiset ovenpainikkeet. Yleisilmeen muutos näillä keinoin oli yllättävänkin suuri ja tietenkin erittäin toivottu ja tervetullut. 

Nopeasti ja edullisesti voi pientä face liftiä kotiin tehdä myös kynnysten vaihdolla, jonka me olimme tehneet jo aikaisemmin, mutta jonka olisi voinut näppärästi tehdä myös väliovien vaihdon yhteydessä. Kuluneitten kynnysten vaihto uusiin tekee sekin yllätävän freesauksen kotiin helposti. 

Suosittelen muuten hintavertailujen tekemistä ennen ovien vaihtoon ryhtymistä. Itse ovien hinnat eivät paljon eroa toisistaan eri ketjuilla, mutta ovenpainikkeissa ja peitekilvissä saattaa olla huimia hinnaneroja. Valitsemamme Abloy -merkkiset ovenpainikkeet maksoivat esimerkiksi pienessä kotimaisessa rautakauppa-ketjussa 6,47€/kpl, kun sama malli isossa kotimaisessa ketjussa maksoi 13,95€. Samoin peitekilvistä maksoimme vain 2,20€/kpl, kun isossa ketjussa saman tuotteen hinta olisi ollut 4,95€. Säästöä syntyi  pelkästään näistä jo yli 50%, joten hintojen kanssa kannattaa olla tarkkana.

Nyt blogi hiljenee pienelle talvilomalle ja seuraavan kerran kuulumisia on luvassa maaliskuussa. Tuntuuko teistäkin, että alkuvuosi on hujahtanut ihan hirveällä vauhdilla? Minusta ainakin tuntuu. Kohta maaliskuu maata näyttää ja sitten päästään pihahommiin.

Aurinkoisia talvipäiviä teille!











Kommentit

  1. Hyvältä näyttää uudet ovet! :) Mukavaa talvilomaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Ollaan itsekin tyytyväisiä nyt :) Lomat lusittu ja paluu takaisin arkeen!

      Poista
  2. Ihanaa puhtaan valkoista kauneutta!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit