PIHAN YLLÄTYSVIERAS










Terveisiä sairastuvalta! Täällä yritetään toipua flunssasta ja vatsataudista. Kyllä muuten vetää mehut aikuisesta ihmisestä nopeasti tuo oksentaminen, mutta onneksi toipuminen on jo hyvin käynnissä. Oletteko te säästyneet taudeilta? Onneksi ulkona on ihanan aurinkoinen sää tänään, se piristää mieltä kummasti, vaikka Helsingin reissu tältä viikonlopulta nyt peruuntuikin.

Pihassamme on käynyt tänä talvena kova kuhina. Erityisesti talitiaiset ja sinitiaiset käyvät syömässä tarjolle laitettuja pähkinöitä. Silloin tällöin pihassamme piipahtaa myös kuusitiaisia ja rastaita sekä valtava tilhiparvi. Lintujen seuraaminen on hauskaa huvia, sillä ruokintapaikka on sijoitettu suoran näköyhteyden päähän sekä keittiöstämme että olohuoneestamme. 




Ruokintapaikan suhteen piti käyttää hieman luovuutta, sillä kovien pakkasten ja lumipeitteen tultua tulikin kiire laittaa linnuille ruokaa, emmekä olleet ehtineet hankkia vielä lintulautaa. Viritin linnuille nopeasti makrameeamppelista ja vanhasta ruukusta väliaikaisen ruokintapaikan, mutta se onkin oikeastaan osoittautunut niin hyväksi ratkaisuksi, ettei muuta ruokintapaikkaa ole vieläkään hankittu. Ajattelin, etteivät linnut uskalla hakea ruokaa ruukusta, mutta kyllä vain pähkinät on välillä syöty pohjia myöten loppuun. 

Viime viikkoina olemme päässeet seuraamaan harvinaislaatuisia ja hämmentäviäkin hetkiä. Pihassamme on useina päivinä vieraillut hyvin peloton helmipöllö, joka ei arastele meitä ihmisiä laisinkaan. Se on istua pönöttänyt pitkiä aikoja terassin päädyssä olevassa riippupihlajassa lähes tulkoon kosketusetäisyydellä ja onpa se uskaltautunut ihan terassillekin asti. Hauskin sattumus lienee se, että eräänä aamuna se istua tönötti mieheni pyörän ohjaustangolla, kun mieheni oli lähdössä töihin. Vakiopaikaltaan riippupihlajasta sillä on erinomainen näköyhteys ruokintapaikalle, joten tiaisten perässä se on meillekin tainnut tulla. Päivittäiseksi ohjelmanumeroksi on lasten kanssa muodostunut pöllön bongaus ja ovatpa he sille jo nimenkin antaneet. Auroorasta puhutaan ihan kuin perheenjäsenestä :) 

Ihania talvipäiviä teille lukijoille! Vielä viikko ja sitten päästään nauttimaan hiihtolomasta. Toivottavasti taudit olisi siihen mennessä jo voitettu.









Kommentit

  1. Meillä on sairasteltu myös. Ensin oli flunssaa ja sitten vatsatautia, tai saattoivat ollaa samaa tautiakin. Oksenneltu ei kuitenkaan onneksi. Onpas teillä rohkea pöllö pihapiirissä ja ihana tuo lintujen ruokintapaikka. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tautia tuntuu nyt olevan kovasti liikkeellä, ihan sama kaava oli meilläkin. Tuo pöllö on kyllä hauska tapaus :)

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit