TERVEISET TALVEN IHMEMAASTA







Heipparallaa! Täällä sitä taas ollaan ja ihana Lapin loma takana. En voi yksinkertaisesti olla jakamatta näitä huikeita maisemia kanssanne, vaikkei tämä nyt ihan blogini ydintä olekaan. Tämä luonnon kauneus vetää ihan sanattomaksi ja lähes tulkoon salpaa hengityksen. Ei ole ihme, että turistit maailman ääristä haluavat myös kokea nämä upeat elämykset Suomen Lapissa.  







Perheemme on täysin lumoutunut Lapista ja tämä oli nyt kolmas talvi peräkkäin, kun lomailimme Levillä. Itse asiassa tänä talvena ei Lappiin olisi tarvinnut talven perässä edes lähteä, sillä harvinaislaatuinen talvi on suosinut täällä etelämpänäkin. Lumi on pysynyt maassa yhtäjaksoisesti poikkeuksellisen pitkään ja talviurheilumahdollisuudet ovat olleet paremmat kuin vuosiin. Mutta nuo huikeat maisemat ja hiihtoladut Lapin maisemissa ovat vain niin vastustamattomia ja meditatiivisia. Jos voittaisin lotossa, ei olisi epäilystäkään, mistä mökin hankkisin.

Kolme vuotta sitten itselläni oli todella vahvat ennakkoluulot Leviä kohtaan, mutta ne karisivat kyllä hyvin nopeasti heti ensi visiitillä. Lomakohdetta ei voi kuin lämpimästi suositella. Jokaiselle löytyy varmasti omanlaistaan tekemistä, paikka on niin iso ja monipuolinen. Erilaisia aktiviteetteja löytyy laidasta laitaan, mutta ihan yhtä hyvin paikka sopii myös rauhaa kaipaavaalle.




Nyt kun hiihtoloma on takana, alkavat ajatukset väkisinkin siirtyä kevääseen. Tekisi kovasti mieli sisustaa, hankkia uusia viherkasveja nuutuneiden tilalle, suunnitella puutarhan istutuksia ja kevätpuuhia, siivota varastoja ja inventoida lasten välikausivaatteita. Päivässä vain saisi olla tuplasti enemmän tunteja, että kaiken haluamansa ehtisi tehdä. Aivan ensin yritän kuitenkin löytää kukkakaupasta kevätlemppareitani, magnolian oksia tai papukaijatulppaaneja tulevan naistenpäivän kunniaksi. Ja onhan meillä synttärihumuakin tällä viikolla vielä luvassa.

Ihania aurinkoisia päiviä teille!









Kommentit

Suositut tekstit