MUKAVA KESÄRETKIKOHDE






Heissan! Lomakausi alkaa olla kohta parhaimmillaan. Joko sinä olet päässyt lomailun makuun? Mikäli mietit vielä mukavaa tekemistä lomallesi, saatat saada tästä postauksesta kivan vinkin. Ajattelin nimittäin kertoa tänään ihanasta retkikohteesta, joka sopii mainiosti niin puutarhan ja sisustuksen ystäville kuin lapsiperheillekin. Pääkaupunkiseudulla asuessamme tämä oli ehdottomasti yksi suosikkiretkikohteistamme useiden vuosien ajan. Alkukesästä piipahdimme Helsingissä ja samalla reissulla tuli myös käytyä fiilistelemässä pitkästä aikaa Koiramäen Pajutallilla.



Koiramäen pajutalli on ihana keidas Vantaan ja Tuusulan rajamailla vanhassa kartanomiljöössä. Kuten nimikin kertoo, toiminta on alkujaan lähtenyt liikkeelle pajusta ja pajunpunonnasta, mutta sittemmin toiminta on laajentunut paljon muuhunkin. Ihastuttavasta pihapiiristä löytyy sisustus- ja lahjatavarapuoti sekä valtavat määrät erilaisia pajutuotteita kuten pajukoreja, ruukkuja ja ovikransseja.  Pajutuotteiden lisäksi myynnissä on paljon ihanaa sisustustavaraa ja tyhjin käsin paikalta on lähes mahdotonta lähteä.












Kartanon pihapiiriin on ihanasti keksitty tekemistä ja nähtävää myös lapsille. Pihapiirissä olevassa vanhassa saunarakennuksessa asuu pupuja ja minipossuja, joiden touhuja on mukava seurailla. Lastenaittaan on rakennettu leikkikahvila, jossa lapset pääsevät leikkimään vaikka jäätelökioskia. Lisäksi pihan puutarhaan on rakennettu punotuista pajuaidoista ja -majoista peikkometsä, jota on koristeltu erilaisin punotuin pajuhahmoin. Pihapiirissä on siis paljon nähtävää.








Paikan tietenkin kruunaa päärakennuksessa sijaitseva idyllinen kahvila juuri paistettuine leivonnaisineen ja herkkuineen. Kahvilassa on ihana istahtaa kiireettömäksi hetkeksi ja kesäisin puutarhan terassikin on laitettu ihanan kutsuvaksi. Koiramäen pajutallilla aika tuntuu aina pysähtyvän ja pihapiiriä kierrellessä saa kulumaan tovin jos toisenkin. Kannattaa siis varata hvyin aikaa, jos innostut Koiramäelle lähtemään. 



Itsellänikin loma on jo ihan nurkan takana ja pahoin pelkään, että blogikin hiljenee nyt pienelle kesätauolle. Aika paljon on taas mielessä asioita, mitä lomalla olisi kiva tehdä. Eletään silti hetkessä ja nautitaan siitä, mitä vastaan tulee. Hetki kerrallaan.

Leppoisaa ja hidasta heinäkuuta teille kaikille.











Kommentit

Suositut tekstit