TERKKUJA STRÖMSÖSTÄ






Heippa. Kaikki taitavat nykyään tunnistaa sanonnan, ei menny niinku Strömsössä. Strömsö sijaitsee aika lähellä meitä ja tänä kesänä eräät kesävieraamme toivoivat pääsevänsä fiilistelemään Strömsön puutarhajuttuja. Niinpä päätimme tehdä pienen kesäretken sinne. Paikka on entisaikojen upea kesähuvila pihapiireineen meren rannalla ja siellä kuvataan FST:n suurta suosiota nauttivaa Strömsö tv-ohjelmaa.











Strömsössä järjestetään yleisölle opastettuja kierroksiakin, mutta meidän vierailupäivänämme jouduimme tyytymään vain pihapiirin kiertelyyn omin päin, mutta puutarhajuttujahan me eniten halusimme nähdäkin. Pihassa on paljon erilaisia hauskoja ja kekseliäitä ideoita puutarhaan toteutettavaksi. Itselleni jäi erityisesti mieleen raudoitusverkon käyttäminen köynnöskasvien kiipeilyverkkona. Todella helppo ja näppärä tapa laittaa käynnöskasvit kiipeilemään. Tässä teillekin muutamia inspiraatiokuvia ja makupaloja Strömsön puutarhasta.

Strömsön rannassa on muuten myös kiva, lapsiystävällinen uimaranta, joka on paikallisten perheiden suosiossa. Meidänkin porukka pulahti viilentävään veteen kuuman pihakierroksen päätteeksi. Näin kesäaikaan Strömsössä olisi kyllä tilaa myös kesäkahvilalle, pihapiiri olisi nimittäin mitä idyllisin paikka juoda iltapäiväteet kera pienten herkkujen. 

Ihana kesäretkikohde siis tämäkin, mikäli kaipaat vielä lomatekemistä ja/tai puutarhainspiraatiota.

























Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit