OI MIKÄ SÖPÖLIINI







Moikka! Kyllä on upea syksy meillä. Kuluneen viikon aikana syksyn värit ovat tulleet niin intensiivisiksi, että ihan hengästyttää. Ja nämä viikonlopun lämpimät päivät, ihan uskomatonta. Tänään meillä mittari kipusi jopa 18 asteesesen. Muu perhe aloitti syysloman, joten tuleva viikko on tavanomaista leppoisampi myös töissäkävijän näkökulmasta. 

Muutamia viikkoja sitten sain tädiltäni tämän ihanan pienen söpöliinin, jota onnenapilaksi kutsutaan. Jostain syystä se ihastuttaa nyt kovasti niin muotokieleltään kuin väriltäänkin, ja se on sympaattinen lisä sisustukseemme. Olin kiinnittänyt siihen huomiota jo kesällä erinäisissä yhteyksissä ja olin erittäin mielissäni tästä pikkuruisesta taimesta, jonka sain. Onnenapila kasvattaa juuristoonsa mukuloita, joista se kasvaa ja lisääntyy helposti. 





Onnenapila on helppo kesäkukka, mutta se talvehtii ilmeisesti parhaiten vain varaston suojissa. Itse ajattelin nyt kokeilla, miten hyvin se pärjää huonekasvina. Onnenapilassa on muuten sellainen hauska piirre, että se vetää lehdet yöksi suppuun, ihan kuin se menisi unille sekin. Kuvissa oleva ruukku löytyi kierrätyskeskuksen saa ottaa -korista. Toisen roska on toisen aarre, niinhän sitä sanotaan.

Onnea alkavaan viikkoosi!










Kommentit

  1. Ihan uusi kasvituttavuus tämä! Ja kivan ruukun olet bongannut sen kaveriksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Itsekin löysin tämän kaunokaisen tosiaan vasta kesällä ja heti kolahti :)

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit