SYKSYISTÄ TAIDETTA





Ihanasti värittää syksy luontoa ja puutarhaa. Puutarha näyttää joka päivä vähän erilaiselta. Aurinkoiset kirpsakat syyspäivät ovat ihan parhautta ja niistä on nyt saatukin nauttia monena päivänä. Muutamina öinä on ollut yöpakkasia, mutta silti puutarhastamme löytyy vielä vähän enemmän vihreää kuin keltaista ja punaista. 

Pieniä puutarhan puuhailuja on tässä tehty vähitellen. Istutin jo kukkasipulit maahan, kun alkoi olla niin kylmiä päiviä. Tällä kertaa en ehtinyt oikein kunnolla sipuliostoksille, mutta muutamaa tulppaania tuli hankittua ja laitoin ne etupihallemme zinnioilta ja daalioilta vapautuneeseen kukkapenkkiin. Aikaisemmin istuttamani sipulikukat eivät ole kovin hyvin tässä puutarhassa kasvaneet, joten suurin sipuli-innostukseni on tainnut vähän laantua.



Tänä syksynä ajattelin kokeilla onnistuisinko daalioiden talvetuksessa, kun sitä en ole koskaan aikaisemmin vielä kokeillut. Kaivoin daaliat maasta, siirsin ne autotalliin talvehtimaan. Nyt täytyykin sitten vähän perehtyä aiheeseen tarkemmin, mitä niille seuraavaksi pitäisi tehdä. Samalla, kun kaivoin daaliat ja yksivuotiset zinniat maasta pois, tyhjäsin myös kasvimaalta viimeiset pinaatin ja herneiden rippeet kompostiin. Kummasti näissä puutarhan syksyisissä puuhissa alkaa ajatus jo siirtyä myös ensi kevääseen ja suunnitelmia ensi kevään varalle alkaa putkahdella mieleen ihan itsestään.

Tämän postauksen kuvissa on syksyinen kiinanlaikkuköynnös terassimme päädystä. Se tarjoili muutamien viikkojen ajan upean syksyisen taideteoksen terassillemme. Ensimmäisten pakkasöiden jälkeen se kuitenkin tiputti nopeasti lehtensä, joten ehdin napata nämä kuvat juuri ajoissa. 

Aurinkoisia syyspäiviä sinulle!





Kommentit

  1. Ksunis kiianlaikkuköyös ruskaopuvussaan. Mun Daaliat on vielä kasvihuoneessa, mutta talveksi nostan ne viileään varastoon n. 10 astetta on hyvä. Sipulikukkia on täälläkin istutettu ja yks harmi on jos myyrät ne löytää niin keväällä ei ole mitään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos daaliavinkistä! Autotallissamme taitaa sitten olla ihan hyvät olosuhteet talvisäilytykseen :) Tosiaan nuo myyrät kyllä tykkäävät sipuleista, mutta onneksi meillä ei pitäisi niitä kovin paljon olla. Kivaa syksyn jatkoa!

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Kiitos, niin minustakin ja olikin ihan pakko napsia näistä vähän kuvia muistoksi :)

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit