TERASSIN SYKSY JA PYÖREÄT JUHLAT





 

Hiiohoi! Täristystä, rummutusta ja ilotulitusten säihkettä näin virtuaalisesti. Tämä on kuulkaas blogihistoriani sadas postaus. Aivan uskomatonta. Piti ihan tarkistaa, ettei blogin laskuri ole vain jotenkin rikki. Mutta niin vain olen kirjoitellut tänne sata kertaa. Joku teistä ihanista lukijoista on jopa saattanut uskollisena seuraajana lukea ne kaikki. Tuntuu aivan absurdilta ajatukselta, että olisin niin monta tekstiä ehtinyt tänne kirjoitella. Mutta uskottava se nyt vain on.

Koska kyseessä on juhlavalta kuulostava sadas postaus, tuntui, että aiheen valinnan ja kirjoittamaan ryhtymisen kynnys nousi kertaheitolla myös sataprosenttisesti. Alitajuisesti kai ajattelin, että nyt pitäisi osata kirjoittaa joku tajunnan räjäyttävä huikea teksti juhlan kunniaksi. Onneksi tajusin kuitenkin olla kurkottelematta kuuta taivaalta ja saatte tänäänkin lukea aivan tavallisen tekstin, sillä muistin, etten ole kertonut teille vielä mitään terassin syksyisestä ilmeestä.






Emme ole vielä raaskineet siirtää terassikalusteita varastoon, sillä sisäänkäynnistä tulee sen jälkeen niin alaston. Oikea hetki siirrolle taitaa olla vasta ensimmäisten lumisateiden tultua. Kesäkukatkin kukkivat niin pitkään hyväkuntoisina, että siirsin callunat etupihalta terassille vasta muutamia viikkoja sitten. Tänä vuonna päädyin valitsemaan terassille hyvin klassiset ja yksinkertaiset syysistutukset. Valkoiset callunat ovat aina miellyttäneet silmääni ja nyt satuin näkemään niitä Citymarketin poistomyynnissä hyvin edullisella hinnalla. No olihan ne tietenkin sieltä kotiutettava. Valkoiset callunat koristavat siis terassiamme tänä syksynä. Olin kyllä alunperin ajatellut hankkia niiden kaveriksi esimerkiksi ihanaa lankaköynnöstä, mutta viime talvena pupu kävi syömässä ne ovensuustamme parempiin suihin, joten päätin sitten kuitenkin tyytyä pelkkiin callunoihin. Mutta nekin ovat yksinkertaisuudessaan kyllä oikein kauniit. 






Lyhdyissä olen poltellut ahkerasti jo kynttilöitä, niistä tulee pihaan niin kodikas tunnelma. Pöydällä ruukussa on lahjaksi saadut ulkosyklaamit. Ne ovat pärjänneet ulkona mukavasti huonosta kastelusta huolimatta. Seuraavan kerran terassin ilme taitaakin muuttua lähempänä joulua. Yleensä olemme hankkineet pienen minikuusen ovensuuhun mökkimetsästämme toivottamaan kotiintulijat tervetulleiksi. Yleensä kuuseen on viritelty myös tunnelmavalot. 

Viikonlopuksi on lupailtu jo aika viileää, saa nähdä saadaanko jo luntakin. Vuosi sitten satoi ensilumi juuri näihin samoihin aikoihin. Nyt toivottelen leppoisaa loppuviikkoa ja kiitos, että olet pysynyt mukana.









Kommentit

Suositut tekstit