SORMET MULTAAN






Kyllä! Multakausi on tämän kevään osalta avattu. Olen tässä viime viikkojen aikana huolehtinut viherkasveistani hieman normaalia paremmin ja kevään kunniaksi aika monelle tuli vaihdettua uudet mullat ja isommat ruukut. Viherkasvini alkavat kaikki olla melko isokokoisia, joten muutaman kasvin jouduin ihan kunnolla jakamaan pienempiin ruukkuihin. Tämän hetken suosikkiviherkasvini nukkumaija oli yksi jaetuista kasveista ja sillä vasta olikin valtavat ja tiukat juuret. Myös viirivehka oli kasvanut niin jättimäiseksi, että sekin oli pakko puolittaa. Onneksi kodistamme vielä löytyi sopivat kolot näille uusille kasveille. Kuvissa näkyvä kastanjasutipuu on muuten myös yksi viherkasvilemppareistani. Siinä on tosi kauniit lehdet ja kasvin muoto on muutenkin mieluisa.

Jos kulunut talvi on ollut hieman takkuinen emännälle, niin sitä se on ollut myös viherkasveille. Niistä huomaa ihan selvästi, että valoa nekin jo kaipaavat. Kiiltopiilea ei selvinnyt tämän talven yli, vaan jouduin heittämään sen pois. Muorinkukka puolestaan otti kunnon kolhut lasten leikeissä, mutta siitä sain sentään pelastettua yhden varren maljakkoon juurtumaan ja kohta saan laittaa senkin takaisin multaan. Muuten viherkasvini voivat mielestäni melko hyvin.



Ruukkuja hankin tänäkin vuonna taas Plantagenista. Sieltä löytyvät suosikkiruukkuni peruskäyttöön eli selkeälinjaiset valkoiset Harmoni -ruukut. Ne ovat kuulemma heidän ostetuimpia ruukkujaan vuodesta toiseen. Itse pidän siitä, että kaikilla huonekasveilla on samantyyliset ruukut, silloin niitä on helppo siirrellä huoneesta toiseen ja ne sopivat aina sisustukseen ja tilan muihin viherkasveihin ongelmitta. 

Mullanvaihtopuuhien lisäksi olen laittanut basilikan ja vihanneskrassin siemeniä itämään. Tänä keväänä en aio kasvattaa muita kukantaimia itse, kuin jo perinteeksi muodostuneet valkoiset mustasilmäsusannat, sen verran iso urakka oli viime keväänä zinnioiden kanssa. Nuo valkoiset mustasilmäsusannan siemenet jo löysinkin Minimanista, joten pian on luvassa multahommia lisää. Lisäksi pitäisi selvittää autotallissa talvehtineiden apilan ja daalioiden kohtalot. Kai nekin saisi jo laittaa uuteen multaan?  

Kivoja kevätpäiviä sinulle!








Kommentit

Suositut tekstit