KESÄKUKKIA JA JUHANNUSTERVEISIÄ






Juhannusterveiset mökiltä! Vietämme täällä luonnon helmassa juhannusta hyvin perinteiseen tapaan. Aurinko paistaa, tuulehtii ja aallot liplattavat. Uusilla potuilla on herkuteltu ja sauna lämpenee. Innokkaimmat kävivät jo veneilemässä. Mutta miten tämä kevät ja alkukesä hurahtivat näin äkkiä? Ihan hetki sitten juhlittiin vasta vappua ja nyt jo yötöntä yötä. 

Touhuja on riittänyt ja puutarhahommiin olen ehtinyt tänä kesänä aivan liian vähän. Monta asiaa olisi vielä mielessä, mutta tuleehan se seuraavakin kesä sieltä taas, jos nyt ei kaikkea ehdi. Aitaprojekti on sentään edennyt. Aita on nyt kertaalleen maalattu. Toki joudumme maalaamaan sen osittain vielä toiseenkin kertaan, mutta oli suuri helpotus, kun saimme ensimmäisen maalikerroksen pintaan jo ennen juhannusta.   

 




Kesäkukkienkin hankkiminen meinasi jäädä tänä vuonna ennätysmyöhäiseksi. Olin ajatellut hankkivani terassin ruukkuihin suklaakosmoksia, mutta niitä ei enää löytynyt. Tosin en ihan kaikkia puutarhakauppoja ehtinyt juuri sillä hetkellä kierrellä. Päädyin sitten melko yllättävään ratkaisuun, ostin nimittäin vaaleanpunaisia markettoja, jotka näkyvät tämän postauksen kuvissa. Eivätkö olekin söpöjä? En ollut näitä aikaisemmin nähnytkään, joten tämä lajike oli minulle ihan uusi tuttavuus. Ne näyttivät niin somilta puutarhamyymälässä, että ostoskärryihin ne pääsivät ja somistavat nyt terassiamme. Samalla löysin myös tummalehtistä apilaa, jota kokeilin jo viime kesänäkin.  

Sen verran vielä kuulumisia puutarhasta, että pioneissani on kuulkaas nuppuja ihka ensimmäistä kertaa ja ne ovat kasvaneet muutenkin tosi hyvin. Istutin juurakot kaksi kesää sitten ja nyt kyllä jännittää melkoisesti, mahtaako nuput aueta. Olisipa mahtava päästä nauttimaan pionien kukista omassa puutarhassa. 

Nyt suuntaan juhannussaunaan ja toivottelen teille kaikille leppoisaa keskikesän juhlaa!






Kommentit

Suositut tekstit