TALVEN TUOMAT YLLÄTYKSET PUUTARHASSA







Heipparallaa. Täällä on vietetty mukavaa viikonloppua ja juhlittu lasten yhteissynttäreitä sukulaisten kera. Tämä yhteissynttärijärjestely on osoittautunut oikein toimivaksi, kun toinen lapsista on syntynyt alkukesästä ja toinen loppukesästä. Pääsee juhlanjärjestäjäkin hieman helpommalla, kun kaksien juhlien sijaan voi järjestää vain yhdet. Kesäisin ihmisillä on myös kaikenlaisia kesämenoja ja lomamatkoja, joten siinäkin mielessä nämä yhdet juhlat sopivat kesäämme paremmin kuin hyvin. 

Huomasin tuossa jokin aika sitten, etten ole tainnut kirjoitella täällä blogissa vielä mitään  talven tuomista yllätyksistä puutarhassamme. Aivan vaurioitta ei nimittäin menneestäkään talvesta selvitty. Magnoliasta jo toki kerroinkin, että tämä talvi taisi olla sille viimeinen niitti, mutta myös syyshortensiat ovat kärsineet enemmän kuin aikaisempina talvina. Tämän talven jäljiltä useat paksut rungot ovat kuolleet, eikä niissä näy lehden lehteä. Toki ne ovat kyllä myös jo todella vanhoja, joten kuka tietää, mikä niille on se viimeinen isku sitten ollut. Mutta onneksi syyshortensioita meillä riittää tästäkin huolimatta, joten uusia en vielä ole kiiruhtanut hankkimaan. 






Kuluneella viikolla huomasin myös, että yksi isohko unkarinsyreeni ei ole selvinnyt talvesta. En tiedä sitten, onko viime kesän kuivuudella ollut jotain tekemistä näitten vaurioiden kanssa, mutta nyt saa taas kaivaa oksasakset esiin ja poistaa kuolleet rungot ja oksat. Tosin puutarhamme kasvaa niin rehevänä, ettei näitä muutamia menetyksiä juuri huomaa, eivätkä ne vaikuta yleisilmeeseen mitenkään. 

Muilta osin talvi kohteli puutarhaamme ihan hyvin ja muut kasvit porskuttavat vanhaan tapaansa, joiltain osin jopa liian runsaina. Muistatte ehkä, että alkukesästä laitoimme nurmikollemme sammalsyöppöä ja voi hyvä ihme, että nurmikko kasvaa nyt vauhdilla. Sen saa leikata pari kertaa viikossa ja tuntuu, että se on silti koko ajan pitkä. Tosin kyllä sammalkin on nyt vähentynyt, joten sammalsyöppö on vaikuttanut ihan toimivalta tuotteelta. Tuohon runsaaseen nurmikon kasvuun emme vain olleet tajunneet varautua.  

Nyt pitäisi vielä viikko sinnitellä töissä ja sitten pääsen ansaitulle kesälomalle. Joko sinä olet päässyt lomailun makuun? Ihania kesäpäiviä niin lomailijoille kuin töissä ahertajillekin.






Kommentit

Suositut tekstit