TAMPEREEN HELMI - HATANPÄÄN ARBORETUM






Moikka. Pari viikkoa sitten vietimme tyttöjen viikonloppua Tampereella. Reissumme kruunasi ihanaakin ihanampi ulkoiluhetki ruusupuutarhassa Pyhäjärven rannalla. Sunnuntaina runsaan hotelliaamiaisen jälkeen halusimme hieman ulkoilla kauniissa aamupäivän auringonpaisteessa ja keksimme extempore piipahtaa Hatanpään arboretumissa, edellisestä käynnistä kun oli itselläni jo useita vuosia. Arboretum on Tampereen kaupungin ylläpitämä kasvilajipuisto, joka lienee tunnetuin ruusupuutarhastaan, jossa kasvaa yli 150 erilaista ruusulajiketta. Alueelle on istutettu ruusujen lisäksi myös runsaaasti puita, pensaita, perennoja ja yksivuotisia kesäkukkia todella miellyttäväksi kokonaisuudeksi.




Alue sijaitsee noin kolmen kilometrin päässä Tampereen keskustasta, Hatanpään niemellä Hatanpään sairaalan välittömässä läheisyydessä. Alue on perustettu 1970 -luvulla Hatanpään kartanon maille ja juuri itse 1800 -luvulta peräisin oleva kartano kartanopuistoineen tekee alueesta ainutlaatuisen. Alueella sijaitsee myös kaksi kesäkahvilaa, mutta harmillisesti kartanon päärakennuksessa sijaitseva kesäkahvila oli vielä suljettuna käyntimme aikana, joten emme päässeet tutustumaan itse kartanoon. Mutta puisto kukkaloistoineen oli kyllä sitäkin upeampi ja siellä olisi saanut kulumaan useamman tunnin. 








 


Puisto on kaikille maksuton ja avoinna ympäri vuoden, joten kannattaa ehdottomasti käydä tutustumassa siellä, mikäli Tampereen suunnalla liikut. Parhaimmillaan puisto lienee loppukesästä, kun ruusupuutarhakin jo kukkii, mutta varmasti jokaisena vuodenaikana puistosta löytyy kaunista ihasteltavaa yllin kyllin. Itselläni ei ollut kameraa tällä kertaa mukana, joten tämän postauksen kuvat ovat vähän sitä sun tätä ja puhelimella napsittu, mutta haluan ehdottomasti jakaa niitä täällä, että teillä lukijoillakin olisi mahdollisuus kurkistaa tähän ihastuttavaan puutarhaan, jossa aika pysähtyy ja sielu lepää. 



















Kommentit

Suositut tekstit