IHANAINEN SUKLAAKOSMOS JA PARI MUUTA







Heissan. Heinäkuussa jo mennään ja huomasin, etten ole kertonut teille vielä mitään tämän kesän kesäkukistani. Kesäkuun upeiden säiden myötä elämä siirtyi vallan ulos, eikä täällä koneella ole tullut oltua yhtään ylimääräistä pakollisten etätöiden lisäksi. Tällä viikolla siirryin töidenkin osalta sitten kesälaitumille ja sen kunniaksi saatiin tietenkin vähän sateita. Mutta oikeastaan todella hyvä niin, sillä täällä alkoikin olla jo niin rutikuivaa, että nurmikkokin on osittain meillä palanut.

Mutta mennäänpä niihin kesäkukkiin. Viime kesänä jo etsiskelin terassin ruukkuihin hauskaa suklaakosmosta, mutta vasta tänä kesänä niitä osui kohdalle alkukesäisellä puutarhamyymäläkierroksella. Yleensähän minulla on aina vaikeus valita kesäkukat, kun tarjolla on niin paljon kivoja vaihtoehtoja, mutta tällä kertaa kesäkukkien valinta sujui ennätysnopeasti. 






Suklaakosmos on hauskan boheemi kukka, jonka hyvin tummanpunaiset, päivänkakkaramaiset kukinnot sojottavat pitkän kukkavanan päässä mihin sattuu. Koska minulla ei ollut kukasta aikaisempaa kokemusta, olin vähän kahden vaihella, laitanko ruukkuihin kaveriksi jotain muuta kukkaa vai ostanko pelkkiä suklaakosmoksia. Päädyin ottamaan sille kaveriksi valkoista lumihiutaletta ja ainakin omaan silmääni se on mukavan raikas yhdistelmä. Tosin minulla oli kukkien hankinnassa hieman epäonnea matkassa, sillä kaikkiin kosmoksiin ilmestyi kirvoja melko pian istutuksen jälkeen. Olen suihkutellut niitä nyt ahkerasti toluliuoksella ja näyttäisi siltä, että kirvoista on onneksi päästy eroon.  







Suklaakosmosten ja lumihiutaleiden lisäksi otin terassin pöydälle tuttua ja turvallista, tummalehtistä koristeapilaa ehkä jo kolmatta vuotta peräkkäin. Lisäksi löysin kivan tummasävyisen heinäkasvin, jonka nimeä en huomannut laittaa mieleen. Aika tumman sävyisiä ovat kesäkukkamieltymykseni edelleen, mutta yläkerran parvekkeelle valitsin vähän värikkäämpää. Siellä amppelissa roikkuu liila miljoonakello ja pöydillä ruukuissa on liilat laventelit. 

Mukavaa alkanutta heinäkuuta!







Kommentit

Suositut tekstit