HIEKKALAATIKOLTA HEI!

Viime kesänä minulla oli ilo päästä tutustumaan kauniiseen puutarhaan, jossa oli rakennettu lapsille aivan mainio hiekkalaatikko ja leikkipaikka vanhasta puuveneestä. Ja siitähän se hiekkalaatikkoajatus sitten meilläkin lähti. Erityisesti taaperoikäiselle kuopuksellemme pitäisi pihassa olla kivaa tekemistä ja puuhasteltavaa, ja hiekkalaatikko alkoi tuntua suhteellisen helpolta ratkaisulta. Keinuja tai kiipeilytelineitä ei pihaamme järkevästi edes mahdu, mutta hiekkalaatikolle pystyisimme juuri ja juuri raivaamaan sopivan tilan.



Aloimme keväällä etsiä joutilasta ja merikelvotonta puuvenettä hiekkalaatikon aihioksi, mutta kaikki vastaan tulleet yksilöt olivat liian suuria pihaamme. Tarkemmin asiaa pohdittuamme tulimme siihen lopputulokseen, että pienempikin vene veisi pihastamme liian ison palan eikä sijaintikaan tulisi olemaan paras mahdollinen tien läheisyyden ja huonon näköyhteyden vuoksi. Niinpä sitten päädyimme perinteiseen hiekkalaatikkoon. Sen saisimme sijoitettua turvallisempaan ja auringolta suojaisampaan paikkaan.

Isäni oli jo aikaisemmin lupautunut nikkaroimaan hiekkalaatikon, ellei sopivaa puuvenettä alkaisi löytyä, ja niin laatikko laitettiin tilaukseen. Ja mikä parasta, laatikkoon käytetyt laudat odottelivat valmiiksi mökin varastossa mökinrakennusaikaisten projektien jäämistönä. Nyt nekin saatiin mukavasti kiertoon ja hyötykäyttöön. Hiekkalaatikko valmistui juuri sopivasti vapuksi ja siitä on ehtinyt olla jo hurjasti iloa jopa naapuruston koululaislapsille näistä pienemmistä lapsista nyt puhumattakaan! Tämä perinteinen hiekkalaatikko mahdollisti sen, että laatikon sijainti saatiin lähemmäksi taloa ja keittiöstä on nyt suora näköyhteys leikkipaikalle.



Ihan valmis hiekkalaatikko ei vielä ole. Nimittäin tarpeeksi leveät reunalaudat puuttuvat vielä. Reunalaudat kun saadaan paikoilleen, aion maalata ne mustaksi ja keskelle lautaa teen valkoisella keskiviivan, niin  on autoille sun muille kulkuneuvoille vielä kadutkin ajeltaviksi. Sen verran kova automies tuo taaperomme on.

Nyt on kiva puuhastella ulkona koko perheen voimin, kun kaikille löytyy mielekästä tekemistä! Aurinkoista alkavaa viikkoa!







Kommentit

Suositut tekstit