KEVÄTPUUHIA

Aurinkoista ja onnellista Äitienpäivää kaikki äidit! Toivottavasti olette saaneet nauttia päivästä kukin tavallanne. Itse en niin suurista juhlallisuuksista välitä, tärkeintä on mukava yhdessäolo rakkaiden kanssa. Nämä ihanat valkovuokot ovat muistoja vuosien takaa lenkkipolkuni varrelta Helsingin keskuspuiston laitamilta. Valkovuokkoja ei valitettavasti nykyisellä asuinalueellamme luonnonvaraisena kasva, joten lämmöllä muistelen vanhoja lenkkipolkujani erityisesti näin kesän kynnyksellä.



Täällä on vihdoin päästy pihalla hieman kevätpuuhiin. Miesmuistiin ei kyllä näin viileää kevättä ole ollut. Ja juuri nyt, kun muutenkin kärsimättömänä odottelen, mitä puutarhastamme alkaa kasvamaan. Puutarha on nyt haravoitu ja viime kesän kuivuneet lehdet, kukat ja kasvinosat on saatu siivottua uusien alkujen tieltä. Olen lisäillyt multaa istutusaltaisiin, ja vuorimännyn juurelle laitoin kuorikatetta, koska viime kesänä näky oli karmaiseva kaikkine rikkaruohoineen ja tädykkeineen. Toivon, että kuorikatteen avulla juuristo pysyy siistimpänä ja rikkaruohojen määrä vähenee. Vanhoja kantoja on kaivettu ylös maasta ja kompostia on herätelty eloon talven jäljiltä.

Lannoittamisasiat ovat pohdituttaneet viime viikkoina kovasti. Mitä lannoittaa, millä lannoittaa ja milloin lannoittaa. Selvää on kuitenkin se, että olen ehdottomasti luonnonmukaisen puutarhanhoidon ja lannoittamisen kannattaja. Tästä aiheesta on varmasti luvassa lisääkin tekstiä jossain vaiheessa. Kävin nimittäin pari viikkoa sitten työväenopistolla kurssin luonnonmukaisesta puutarhanhoidosta.

Aikaisemmin kirjoittelin kevätkylvöistäni. Alan kohta olla pulassa taimieni kanssa. Niitä on valtavasti ja mustasilmäsusannat rönsyilevät jo niin pitkinä, että niiden olisi pikaisesti päästävä ulos kasvamaan. En kyllä oikein tiedä, minne ne kaikki ulkona sijoitan, mutta täytyy viritellä erilaisia ruukkuja ja muita. Ehkä naapureillekin kelpaa muutama taimi. Tuoksumiekkaliljat ovat kasvaneet myös hyvin, mutta jaloleinikkien itävyys ei valitettavasti ollut järin hyvä. Toivottavasti säät alkaisivat vihdoin lämmetä, jotta taimet pääsisivät ulos rönsyilemään. 




Kommentit

Suositut tekstit