FLOWER WORKSHOP



Viime keskiviikkona annoin itselleni syntymäpäivälahjan hieman etukäteen. Osallistuin nimittäin paikallisen kukkakaupan, Kukka ja Lahja Anemonen järjestämään Flower Workshoppiin, jossa illan teemana oli trendikkään kukkakimpun sitominen. Olin jo aikaisemmin ollut kiinnostunut vastaavista kursseista, mutta ajankohdat eivät olleet osuneet kohdilleen. Nyt kalenterissa oli sopiva kolo, ja pääsin onnekkaana osallistumaan.

Meitä oli paikalla kuusi innokasta kukkien ystävää, jotka halusivat päästää luovuutensa valloilleen. Floristi Sinikka Matikainen teki meille mallikimpun opastaen samalla kimpun tekemiseen liittyviä yksityiskohtia. Sen jälkeen pääsimme kokeilemaan kimpun tekemistä itse. Meille kaikille oli laitettu kimppuun käytettävät kukat valmiiksi. Sitten vain Sinikan ohjeita kokeilemaan. Materiaalia oli todella runsaasti, sillä kimppuun taidettiin käyttää jopa kolmeatoista erilaista kukkaa/vihreää. Kaikkia kukkia en muista nimeltä ehkä  ihan oikein, mutta ainakin käytössä oli kolmea erilaista eukalyptusta, hortensia, maksaruohoa, tähtiputkia, neilikkaa, vadelmaa, lootus, pihlajanmarjaa, norsunheinää, kultapalloja ja aralian lehti. Kimpusta tuli niin valtava, että itse jouduin jättämään pihlajanmarjat kokonaan pois, koska en vain yksinkertaisesti saanut niitä mitenkään nätisti asettumaan.






Tällä hetkellä kukkakimppujen trendeinä ovat luonnollisuus, runsaus ja jopa boheemisuus. Tavallaan aika vapauttavakin trendi, sillä kukkia voi yhdistellä oman mielensä mukaisesti runsaaksi kimpuksi.  Toki nytkin kävi niin, että floristin kimppu oli kyllä selvästi floristin taidolla ja silmällä tehty ja omani oli sitten siitä mukaelma. Mutta kun materiaalina käytetyt kukat olivat niin kauniita ja ihanan syksyisen värisiä, niin ensikertalaisenkin kimpusta tuli ihan mukiinmenevä luomus.  

Seuraavan workshopin teema on muuten kranssin tekeminen, mikäli satuit kiinnostumaan :)

Aurinkoisia syyspäiviä! 








Kommentit

Suositut tekstit