KEIJUNKUKKA - YKSI TÄMÄN HETKEN LEMPPAREISTANI





Heippa! Kylläpäs on jo kovin syksyistä. Sateisia ja pimeitä päiviä on osunut näille leveyspiireille nyt useita niin, että pihahommat seisovat ja on voinut hyvin keskittyä kirppistavaroiden hinnoitteluun sisätiloissa. Sateiden jäljiltä puutarhakin alkaa jo näyttää hieman syksyisen ränsistyneeltä ja lehdet ovat alkaneet kellastua. Tässäkin hetkessä on oma viehätyksensä, syksyn lapsi kun olen.

Kauppoihin on ilmestynyt houkuttelevia kukkasipuleita ja callunoita, mutta sen sijaan, että olisin ostanut niitä, ostin vielä alennusmyynnistä keijunkukkia. Ihastelin niitä jo alkukesällä, mutta silloin en keksinyt niille mitään paikkaa. Nyt laitoin ne maksaruohon kaveriksi ihan etupihallemme. Siinä oli sopivasti tilaa, kun poistimme siitä kuivettuneen pallotuijan. Näissä keijunkukissa oli taas tämä ihana väriyhdistelmä, vaaleat kukat ja burgundinpunaiset lehdet, joten ne näyttävät oikein kivalta maksaruohon kanssa rinnakkain.





Keijunkukat ovat nousseet tänä kesänä suosikkilistalleni. Niissä on tosi kauniit, kirjavat lehdet ja hento ja vähän vaatimatonkin kukinto. Lajikkeita ja herkullisia väriyhdistelmiä on lukuisia, joten katsotaan, mihin tämä keijunkukkavillitys minut vie. Seuraavaksi olisi kuitenkin suunnattava ajatuksia jo kevääseen. Millaiset kukkasipulit tänä vuonna istuttaisin? En ole myöskään ostanut vielä syysistutuksia ruukkuihin, sillä kesäkukat ovat vielä niin hyväkuntoisia, ettei niitä ole raaskinut heittää pois. Lyhdytkin tekisi mieli jo kaivaa varastosta.

Kivoja syyspäiviä!








Kommentit

Suositut tekstit