MUUTOS KEITTIÖSSÄ









Vuosi sitten elimme melko jännittäviä aikoja. Olimme lähdössä syyslomalle ja kotiin palatessamme meillä olisi upouusi unelmakeittiö. Tänään ajattelin palata tähän jo kesällä lupailemaani aiheeseen eli keittiöremonttiin. Miten projekti eteni ja mitkä ovat fiilikset nyt, kun keittiö on ollut lapsiperheen kovassa käytössä vuoden päivät. 

Sanotaan, että keittiö on kodin sydän, ja se kyllä pitää paikkansa ainakin lapsiperheen arjessa. Siellä vietetään paljon aikaa, joten on erityisen tärkeää, että keittiö on toiminnalliesti järkevä. Tärkeää on tietenkin myös se, että se miellyttää omaa silmää ja että siellä viihdytään. Itselleni toimivassa keittiössä täytyy näiden lisäksi olla riittävästi säilytystilaa ja laskutasoja. Talokauppoja tehdessämme oli heti selvää, että keittiö uusittaisiin pikimiten. Talossa oli alkuperäinen keittiö, joka aikanaan oli ollut todella pramea ja upea. Valitettavasti ajan mittaan hyvätkin keittiöt kuluvat ja trendit vaihtuvat. Alkuperäinen keittiö oli omaan makuumme liian raskas ja synkkä mustine kivitasoineen ja puisine kaappeineen. 

Keittiöremontin mietintä alkoi siis heti talokauppojen jälkeen. Itselläni oli mielessä melko tarkka kuva siitä, millainen unelmakeittiöni olisi ja suureksi onneksi mies oli samoilla linjoilla. Tästä sitten alkoi unelman tarkempi sovittaminen käytössä olevaan tilaan ja budjettiin. Ennen yhteydenottoja keittiöfirmoihin mietimme jo itse pohjaa ja mahdollista keittiön muotoa. Siitä olimme yhtä mieltä, että vanhan keittiön malli oli toimiva, mutta keittiötä jakava vitriini saisi lähteä, että keittiöön tulisi enemmän keveyttä ja avaruuden tunnetta. Vitriinin alla olevaa tasoa halusimme puolestaan hieman pidentää, että saisimme hieman säilytystilaa lisää. Samalla pitempi taso toimisi mainiosti tarjoilupöytänä juhlissa.

Kun omat ajatukset ja haavet oli selvitetty, otimme yhteyttä keittiöfirmoihin. Päädyimme kilpailuttamaan kolmea keittiötoimittajaa. Tässä kohdassa vaadittiin melko paljon taustatyötä. Kuka tarjoaa ja mitä tarjoaa ja kenen kanssa etenemme tarjouspyyntöihin. Meille keittiöremontissa tärkeintä olivat vaivattomuus ja avaimet käteen periaate, koska meillä itsellämme ei ollut sen enempää aikaa kuin remontointitaitojakaan. Näillä perusteilla olimme yhteydessä Puustelliin, Nixiin ja House2:n. Kaikki suunnittelivat antamiemme raamien mukaiset keittiöt omaa ammattitaitoaan ja näkemystään hyödyntäen. 

Kokonaisuutta, hintoja ja materiaaleja vertailemalla päädyimme yhteistyöhön House2 yrityksen kanssa. Heidän konseptinsa vastasi meidän tarpeisiimme täydellisesti. Heidän vahvuutensa oli ehdottomasti se, että he hoitaisivat koko remontin alusta loppuun, aina vanhan keittiön purusta loppusiivoukseen. He aikatauluttaisivat projektin, hoitaisivat sähkömiehet, putkimiehet ja maalarin, tietenkin itse keittiökalusteiden tilauksen ja asennuksen. Aivan mieletön konsepti, johon muut keittiöfirmat eivät kyenneet. 

Tämän vuoksi lomalle lähtö hieman jännitti, olisiko meitä tosiaan vastassa upouusi keittiö lomalta palatessamme. Ja kylläpä vain oli. Toki tähänkin remonttiin liittyi muutamia mutkia matkaan; osien viivästymisiä ja pieniä asennusvirheitä, mutta kokonaisuutena kuitenkin loistava ja vaivaton paketti. 









Nyt vuoden käytön jälkeen olemme keittiöömme edelleen oikein tyytyväisiä. Säilytys- ja laskutilaa on runsaasti. Toiminnot on sijoitettu järkevästi ja toimivasti. Erityisen tyytyväinen olen siihen, että suunnitteluprojektin loppumetreillä tajusin lisätä suunnitelmaan vielä matalat yläkaapit, muuten yläkaappien ja katon väliin olisi jäänyt valtava hyödyntämätön hukkatila. Itse asiassa koko keittiö olisi ollut vähän hassun näköinen ilman pieniä yläkaappeja. Erityisen positiivisesti minut on yllättänyt välitilassa käytetyn maitolasin puhtaanapidon helppous. Siinä eivät  vesiroiskeet näy, joten sitä ei todellakaan ole tarvinnut olla usein pyyhkimässä. Joku saattaa miettiä valkoisen tiskialtaan toimivuutta keittiössä, mutta kyllä se on edelleen valkoinen, kun muistaa silloin tällöin puhdistaa sitä.  

Huonoin valinta keittiössämme taitaa olla Savo liesituuletin. Koska lieden ja uunin paikka hieman siirtyivät remontissa, jouduimme ottamaan aktiivihiilikäyttöisen liesituulettimen ja ainakin tämä meidän versiomme on todella kovaääninen. Äänen voimakkuuteen emme tajunneet kiinnittää huomiota suunnitteluvaiheessa. Ja joskus vain ulkonäkö voittaa käytännöllisyyden, koska äänestä huolimatta valitsisin sen edelleen keittiööni.

Jos olet suunnittelemassa keittiöremonttia lähitulevaisuudessa, kannattaa muistaa ainakin nämä kolme käytännön vinkkiä:

  1. Yritä miettiä mahdollisimman tarkasti etukäteen, millaisen keittiön haluaisit. Kauniita vaihtoehtoja, värejä ja materiaaleja on lukemattomia ja viimeistään keittiökaupoilla tulet menemään sekaisin vaihtoehdoista, ellet tiedä, mitä haluat.
  2. Hahmottele mielessäsi oma luonnos keittiön mallista toiveittesi pohjalta sekä toiminnallisuuden kannalta.  Näin pääset helpommin alkuun keittiösuunnittelijoiden kanssa.
  3. Tee riittävä taustatyö alan toimijoista ja selvitä heidän etunsa ja puutteensa omiin tarpeisiisi nähden. Tarjousta ei kannata pyytää liian monelta taholta, muuten päätöksenteko pitkittyy ja vaikeutuu. 
Tässä vielä vähän ennen ja jälkeen kuvia.









Kommentit

  1. Huh, wau mikä muutos! Super-onnistunut lopputulos.

    VastaaPoista
  2. Upea! Ei uskois samaksi keittiöksi! Meilläkin parhaillaan muun muassa keittiöremppa käynnissä ja voi jestas noiden materiaalien ja värejen kanssa on soudettu ja huovattu! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Tsemppiä teille remonttiin :) Eikö olekin lukemattomia kivoja materiaaleja ja värejä vaikeuttamassa valintoja :)

      Poista
  3. Heips! Ihanan raikas keittiö! Onko teillä mitä materiaalia tuo valkoinen taso? Onko helppo pitää puhtaana? Tai onko jo jäänyt jotain pinttyneitä jälkiä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Taso on laminaattia ja on ollut erittäin helppo pitää puhtaana. Vielä ei olla saatu pysyviä vaurioita aikaiseksi :) Me päädyimme laminaattiin siksi, että seinät ja lattia on jo kiveä eli laminaatti vähän pehmentää ääniä. Puutaso olisi tietenkin ollut yksi vaihtoehto, mutta halusin valkoisen ja puutason kunnon ylläpito hieman arvelutti :)

      Poista
  4. Tuo musta lamppu vau. Mistä se on hankittu? Pohdin jotain samankaltaista meidän keittiön seinään, että saisin kasvivalon laitettua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo valaisin on kyllä super <3 Se on By Rydéns Bazar valaisin ja olen ostanut sen www.aveo.fi nettikaupasta. Tarkistin juuri, että sitä on myynnissä siellä edelleen :) ja sitä löytyy myös lyhyemmällä varrella! Onnea etsintöihin!

      Poista
  5. Hyvin sai muutosta aikaan. Upean ajaton keittiö. Meillä on keittiöremontti alkamassa kesällä, ja kovasti sitä odotan. Nykyinen keittiö on alkuperäinen 2000 luvun alulta, kun talo rakennettiin. https://www.laatta-asennus.fi/palvelut/remontit

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit