TERVETULOA KOTIIN






Heippa! Kylläpä onkin jo syksyistä ja hämärää. Vettä vihmoo päivittäin ja keltaiset lehdet lentävät. Viikonlopun kotoilimme kynttilöitä poltellen ja minäkin sain vihdoin vaihdettua kesäkukat callunoihin. Enkä kyllä muista, että koskaan olisi näin myöhään syysistutusten laitto jäänyt, mutta kesäkukkani ovat voineet niin hyvin, ettei niitä ole aikaisemmin raaskinut heittää pois. 

Tänä syksynä päädyin kauniiseen valkovihreään värimaailmaan. Istutusten upeat valkoiset callunat olin saanut jo jokin aika sitten tyttäremme kummitädiltä. Niihin oli helppo yhdistää lemppareitani hopealankaa ja lankaköynnöstä. Niistä tulikin mukavan harmoninen ja rauhallinen yhdistelmä. Lankaköynnös valuu kivasti ruukun reunojen yli antaen istutukseen ilmettä. Siirsin ruukut etupihaltamme terassille ulko-oven viereen vastaanottamaan ja ilahduttamaan kotiin tulijoita. Näin syksyn tullen kun terassi tyhjenee kalusteista ja kesäkukista melko kolkoksi. 

Viikonloppuna yritin myös selättää omenapaljoutta. Tein ensimmäistä kertaa elämässäni omenamehua mehumaijalla ja oikein hyväähän siitä tuli. Myös omenapiirakkaa ja -sosetta on nyt pakastin pullollaan, mutta silti omenoita vain riittää. Niin runsaasti niitä tänä vuonna tuli.  Ja ovat muuten olleet todella puhtaita ja hyväkuntoisia. Kypsyminen vain venyi näinkin pitkälle.

Ajatella, että jo ensi viikolla pääsemme koko perheen voimin viettämään koululaisen ensimmäistä syyslomaa. Hujauksessa on mennyt tämä syksy. Tunnelmallisia syyspäiviä teille!















Kommentit

Suositut tekstit