LUMEN ALTA PALJASTUU YLLÄTYKSIÄ





Moikka. Piti tulla heti kertomaan tänne ilouutisia. Maasta pilkottaa jo jotain, vaikka lumet ovat sulaneet vasta osittain pois. Sipulikasvit sieltä jo puskevat kovaa vauhtia. Mahtavaa. Nyt vain jännittää, että minkä vuoden istutuksia sieltä alkaa tulla, kun viime vuonna juuri mitkään istuttamani sipulit eivät nousseet.

Kevät on tullut sen verran kohinalla, että täällä piti tarttua oksasaksiin hyvinkin vauhdikkaasti, että vielä ehdimme tehdä leikkaukset ennen kuin on liian myöhäistä. Koristeomenapuu ja tavalliset omenapuut saivat pikaisen harvennuskäsittelyn. Alkuviikosta urakoimme aroniapensaiden alasleikkaukset ja kylläpä tulikin pihaan lisää valoa. Nyt on puutarha täynnä oksakasoja, joten viikkonlopun ohjelma on selvillä. Ei muuta, kuin oksasilppuri esiin. 

Pihastamme on nyt saksittu ja karsittu niin valtava määrä oksia viimeisen puolentoista vuoden aikana, että sitä määrää on vaikea edes kuvitella. Toisaalta muuttohetkellä pihamme oli todella umpeen kasvanut. Ja edelleenkin leikattavaa vain riittää, mutta onneksi se on yksi mieluisimmista puutarhatöistä. Työn tuloksen kun näkee välittömästi :)

Kuvassa on muuten etupihamme koristeomenapuu leikattuna. Nyt pääsee taas paremmin kulkemaan pihan kulkuväylää. Tuonne puun alle mahtuisi vielä jotain mukavaa matalaa kukkaa. Viime kesänä istutin sinne valkoista patjarikkoa sekä pikarililjoja. Nyt pitäisi hieman miettiä, ostaisinko vielä patjarikkoa lisää vai yhdistäisinkö sen kanssa jonkun muun matalahkon kukan. 

 Viikonloppu jo häämöttää, joten toivottelen teille aurinkoista viikonloppua! 

Kommentit

  1. Samat touhut täälläkin. Omput ja aroniat ovat saaneet kunnon leikkaukset. Nyt on jo haravoitukin, joten keväthommat ovat voiton puolella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, varmasti ihana tunne. Meillä on vielä niin märkää, ettei haravoinnista voi haaveillakaan ja luntakin on vielä paikoin :)

      Poista
  2. Katsoin tuota kuvaasi, että mikä puu on kyseessä. Harmittaa kun meidän riippahernepensas (puu) kuoli viime keväänä. Se oli ollut vuosia ja niin komea, kun oksat meni alaspäin. Mutta liekkö joku syönyt juuria, että en muuta keksi syyksi, miksi se kuoli.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi riippahernepensas on tosi kiva. Harmi, että se kuoli teiltä. Ja uuden kasvattamiseen menee aina aikaa. Itse tykkään myös kaikista riippuvista puista. Tuo kuvan puu on koristeomenapuu, mutta minulla ei ole mitään tietoa, mitä lajiketta se on. Se on edellisen asukkaan istuttama ja kukkii valkoisin kukin :) Kivaa kevättä sinulle!

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit