PUUTARHASUUNNITELMIA OSA 2

Heippa! Kyllä on saatu nauttia ihanan aurinkoisesta pääsiäisestä. Meidän perhe lomaili Keski-Suomen mummulassa täysihoidossa ulkoillen ja herkutellen päivät pitkät. Viime viikkojen univelkojakin saatiin nukuttua pois, joten suurkiitokset vielä sinne Keski-Suomen suuntaan. Mutta kylläpä oli lunta vielä sielläkin. 

Maaliskuu vaihtui huhtikuuksi ja nyt alkaa kyllä sormet syyhytä jo toden teolla pihahommiin. Mutta vielä vain täytyy malttaa odottaa. Edellisessä postauksessa jo kerroin hieman tulevista pihapuuhistamme ja nyt palataan istutussuunnitelmiin. Kovin suurista suunnitelmista ei ole tällä kertaa kyse, sillä puutarhamme on jo melko täynnä. Viime kesänä tuli istutettua yllättävänkin paljon kaikenlaista ja nyt on kiva seurailla, lähteekö niistä mikään kunnon kasvuun.

Tänä keväänä pitäisi miettiä, mitä istuttaisin puutarhamme sisäänkäynnin tyhjään kukkapenkin päätyyn. Mielellään siinä saisi olla pitkäikäisiä perennoja, mutta lyhyempiaikaisiakin ratkaisuja, kuten kesäkukkia, täytynee taas miettiä. Viime kesänä en ehtinyt tähän kukkapenkkiin paneutua laisinkaan, joten ostin siihen vain hätäpäissäni kesäkukat. Ja kuten postauksen alimmista kuvista näkyy, kokonaisuus jäi valitettavan vaisuksi.

 




Paikkana kukkapenkin pääty on  hyvin aurinkoinen ja kuiva ja vieressä kasvavat suuret tuijat taitavat imeä maasta enimmät voimat. Ainakaan siinä tällä hetkellä kasvavat kuunliljat eivät ole lähteneet kunnolla kasvuun. Paikka on sen verran iso, että siihen mahtuisi vähän korkeampaa kukkaa keskelle ja reunoille jotain matalampaa. Jotain aika näyttävääkin se saisi olla, koska kyseessä on yksi pihamme paraatipaikoista. Tämä kukkapenkki tervehtii ensimmäisenä pihaan tulijoita, mutta myös ohikulkijoita. 

Olen tässä hieman miettinyt siihen muun muassa herkkiä akileijoja, toisaalta daaliat olisivat erityisen näyttäviä. Daalioista lempilajikkeeni on PomPom ja ne sopisivat tähän tyylillisestikin tosi kivasti. Daalioiden talvisäilytys vain kuulostaa hieman liian vaivalloiselta minulle. Mieluiten laittaisin siihen ehkä pioneja, mutta kukintaa saa odotella niin pitkään, enkä usko paikankaan olevan kovin suotuisa niille. Että tässäpä vielä arvon eri vaihtoehtoja, enkä tiedä tuleeko mitään päätöksiä valmiiksi, ennen kuin on taas liian myöhäistä.  Niin ja onhan minulla vielä yksi toive. Kukat voisivat mieluusti olla valkoisia. 

Jos näillä raameilla keksit kukkapenkkiini jotain istutettavaa, niin otan mielelläni vinkkejä vastaan kommenttiosiossa :) 

Aurinkoisia päiviä viikkoosi!






Kommentit

Suositut tekstit