TÄMÄN VUODEN KEVÄTKYLVÖT

Heissan! Arjen karuselli on pitänyt  minua viime aikoina niin tiukassa pyörityksessä, etten ole ehtinyt tänne blogiin tarinoida pitkään aikaan mitään. Kaikenlaista on tapahtunut, mutta ihaninta on se, että lumet ovat alkaneet vihdoin sulaa vauhdilla. Nytkin viikonloppuna ollaan saatu nauttia aivan mahtavista aurinkoisista ja lämpimistä kevätpäivistä. 

Pääsiäisen jälkeen laitoin tämän kevään ensimmäiset siemenet multaan kasvamaan. Minulla ei ole järin suurta paikkaa taimikasvattamolle, joten kylvöissä täytyy olla melko maltillinen, mutta jotain täytyy aina kuitenkin kokeilla. Kodinhoitohuoneen työtaso on nyt vallattu ja siellä taimet saavat edes jonkinlaisen valoannoksen päivittäin. 




Olen jo usean vuoden ajan kasvattanut valkoiset mustasilmäsusannat itse siemenistä. Ne ovat olleet omaan makuuni todella helppoja. Kun viime vuonna pitkän etsinnän jälkeen onnistuin löytämään valkoisia susannoja, ostin niitä innoissani yli omien tarpeideni ja niitä jäi vielä tällekin keväälle. Nyt siis säästyin siemenien metsästykseltä ja kylvin multaan vanhat siemenet. Ja mikä parasta ne ovat lähteneet itämään aivan normaaliin tapaan. Viime vuoden postauksen mustasilmäsusannoista pääset muuten lukemaan tästä



Uutena kokeiluna tälle vuodelle hankin zinnian siemeniä. Zinniaan tutustuin vasta viime kesänä ja se vaikutti niin somalta kukalta, että halusin kokeilla niiden kasvatusta itsekin. Ostin sekä valkoisia että pinkkejä zinnioita ja siemeniä pusseissa oli niin runsaasti, että tänä vuonna taidan olla pulassa niiden kanssa. Kaiken lisäksi ne vielä itivät ennätysajassa, ja nyt ne ovat jo melkoisia hujoppeja. Katsotaan, miten niiden kanssa käy. Kohta ne ainakin täytyy jo koulia.



Kasvatusalustat löytyivät muuten tällä kertaa Lidlistä. Mies oli tyttären kanssa kauppareissultaan napannut ne minulle mukaansa <3 Mielestäni ne olivat melko edulliset, sillä neljän kappaleen paketti oli maksanut vain 3,99€. Tämä viime hetken vinkkinä, mikäli vielä suunnittelet esikasvattaa siemeniä tänä keväänä.

Ihanaa huhtikuun valoa viikkoosi!


Kommentit

Suositut tekstit