TERASSI UUDISTUI







Moikka. Tänään kirjoitellen pitkästä aikaa sisustusasiaa. Olemme nimittäin kesän aikana löytäneet pitkän etsinnän jälkeen sopivat kalusteet terassillemme. Viime kesänähän jo maalasimme terassin, mutta kalusteet jäivät silloin vielä päivittämättä. Maalausurakasta voit lukea enemmän täältä.

Terassin kalustaminen on tuntunut alusta asti todella hankalalta, koska puolikaaren muodostavat pylväät ovat rajoittaneet ja hankaloittaneet tilan käyttämistä. Talomme on rakennettu aikakaudella, jolloin suuria terasseja ei vielä suosittu, joten terassi on muutenkin melko pieni. Suurta päänvaivaa on tuottanut se, että terassillemme mahtuu vain neljän hengen pöytäryhmä. Unelmatilanteessa olisimme halunneet terassille ehdottomasti vähintään kuuden hengen pöytäryhmän, mutta näihin raameihin oli nyt tyytyminen, sillä terassin laajennuskaan ei tuntunut mielekkäältä vaihtoehdolta.




Oli siis lähdettävä ostoksille mitat edellä. Toiseksi esteeksi meinasi muodostua väri. Olin nimittäin värivaihtoehdoiksi kaavaillut joko vaaleanharmaata tai valkoista. Valkoisessa pöydässä on kuitenkin se huono puoli, että aurinkoisilla keleillä valkoinen pinta häikäisee todella helposti ja koska olen migreeniin taipuvainen henkilö, alkoi vaaleanharmaa kalusteryhmä kuulostaa kuitenkin paremmalta.

Pyörittelimme mielessämme ennakkoluulottomasti monia vaihtoehtoja, kunnes hieman puolivahingossa löysimme pöytäryhmän, joka vastasi kaikkiin vaatimuksiimme. Pöytäryhmä löytyi loppujen lopuksi K-raudan Cello-malliston  Twiglight -sarjasta. Mitat ja väri täsmäsivät terassiimme täydellisesti ja kruununa pään päälle tähän pöytään oli mahdollista yhdistää tuolien sijaan myös penkit, jolloin pöydän ääreen mahtuisi enemmän istujia. Penkkien lisäksi otimme kyllä myös neljä samaan sarjaan kuuluvaa irtotuolia, jolloin penkkejä ja tuoleja voi yhdistellä ja vaihdella vierasmäärän ja tilanteen mukaan. Nyt kaikki kalusteet ovat samaa sarjaa, eikä vieraiden tullen tarvitse kaivaa mitään eriparituoleja varastosta. 

Tämä hankinta oli kyllä tämän kesän paras löytö. Ensi kesän haasteeksi jäi vielä puolikaaren muotoisen parvekkeen kalustaminen. Siellä on edelleen vain Parolan Rottingin klassikkokeinu.













Kommentit

  1. Kiva että löysitte sopivat kalusteet terassille. Me hiek´kapuhallettiin ja maalattiin vaaleansävyiseksi vanhat, raudasta tehdyt kalusteet. Niistä tuli hyvin samanväriset kun noista teidän kalusteiden rungoista. Pitääpä hankkia ensi kesäksi tuommoiset pehmusteetkin.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit