TURHA HUOLI







Heissan. Täällä on vietetty leppoisaa kotiviikonloppua. Nämä rennot kotiviikonloput ovat kyllä ihan parhautta, kun ehtii rauhassa puuhastella puutarhassa ja sisätiloissa. Näin syksyn tullen, kun elämä siirtyy taas enemmän sisätiloihin, iskee aina valtava sisustusvimma. Nytkin tekisi kovasti mieli päivittää erinäisiä kohtia kodissa, kun vain ne oikeat jutut osuisivat kohdalle. Mielessä pyörii niin sohvia kuin mattojakin, pienemmistä asioista nyt puhumattakaan. Mutta sisustusasioihin palataan joskus myöhemmin, tänään asiaa vielä puutarhan puolelta.

Alkukesästä olin kovasti huolissani, että mahtaako puutarhassa kukkia enää mikään loppukesästä, kun tuntui, että kaikki kukat olivat tänä kesänä niin etuajassa. No, huoli on osoittautunut aiheettomaksi. Kyllä puutarhasta vielä kukkia löytyy ja jopa niin, että jotkut kukat kukkivat jo toista kertaa tänä kesänä. Olen tässä viime päivinä kiinnittänyt ulkona huomiota siihen, että esimerkiksi kurjenpolvet, apilat, kissankellot, myskimalva ja jopa keijuangervopensaat ovat alkaneet kukkia uudelleen. Myös syyshortensiaan on ilmaantunut vielä uusia kukkia. Aivan uskomatonta, en tiedä onko tätä kovin monesti Suomen kesinä tapahtunut.




Erityisen hyvin puutarhassamme kukoistavat tällä hetkellä daaliat sekä zinniat, joiden kanssa heitin toivon jo aikoja sitten. Mutta niin vain hontelot zinnian alut ovat kesän aikana kerränneet voimia kukkiakseen nyt kauniisti. Tosin vain pinkit zinniat kukkivat, valkoisista on tähän mennessä avautunut vain kaksi. Muutenkin nämä zinniat ovat hämmentäneet minua erikoisuudellaan, sillä ne ovat kaikki erinäköisiä, eikä kyllä lainkaan sellaisia, kuin siemenpussin kuva antoi odottaa. Onneksi odotukset olivat näiden kanssa muutenkin niin matalalla, että kukkien erilaisuus ei haittaa. Edellä mainitujen lisäksi puutarhassa kukkivat vielä syyshortensiat, syysleimut, keijunkukat sekä maksaruoho muutamia mainitakseni.

Kesäkukatkin ovat vielä hyvin voimissaan, mutta kohta kyllä tekisi jo mieli hankkia syyskrysanteemit tai jotain muuta mukavan syksyistä ulkoruukkuihin. Joko sinä olet vaihtanut kesäkukat syksyisempiin?

Aurinkoinen viikko luvassa, joten nautitaan aurinkoisista syyspäivistä!

 





Kommentit

  1. Hei mikä tuo ensimmäisten kuvien kukkaon? Ilmestyi meille sekapussista, ehkä löytänyt nimeä?

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit