PARASTA, MITÄ OMENOISTA VOI TEHDÄ








Moikka. Tästä on näköjään nyt tullut ihan tapa kirjoitella tänne blogiin aina viikonloppuisin. Arki-iltaisin tahtoo lapsiperheessä olla kaikenlaista touhua harrastuskuskailuista pyykinpesuun ja seuraavan päivän organisointiin, joten arkisin on vähän haasteellista löytää hetkiä blogille. Nyt todella tiedän, mitä ruuhkavuosilla oikeasti tarkoitetaan niin hyvässä kuin pahassakin. Mutta koska tämä blogin pitäminen on niin mukavaa ja inspiroivaa puuhaa, haluan ehdottomasti mahduttaa sen arkeeni. 

Tänään aion muistutella teitä maailman parhaasta omenaherkusta. Meillä on nimittäin taas niin runsaasti omppuja, että vain luovuus on rajana, mitä niistä kaikista keksisi tehdä. Suurin ongelma on se, että pakastin on jo ihan täynnä, joten soseita ja mehuja sinne ei mahdu enää yhtään enempää. Nyt olen sitten kokeillut erilaisia omenapiirakoita sun muita herkkuja, mutta yksi on ylitse muiden. Nimittäin perinteinen omena-kaurapaistos. Sitä voisi syödä melkein rajattomasti milloin vain. Ja tietenkin vaniljakastikkeella höystettynä. Tämä ohje  löytyy kyllä uusimmasta Pirkastakin, mutta ajattelin laittaa sen tänne teille muillekin iloksi, ellette ole sitä vielä sieltä löytäneet. Todella yksinkertainen ja helppo jälkiruoka.

OMENA-KAURAPAISTOS

1kg omenoita (tai oman maun mukaan)
1tl kanelia 
100g voita
1/2dl sokeria
3dl kaurahiutaleita

Levitä kuoritut ja lohkotut omenat voideltuun vuokaan. Ripottele päälle kanelia. 
Sulata voi kattilassa ja sekoita siihen sokeri ja kaurahiutaleet. Levitä kauraseos omenalohkojen päälle. Kypsennä 200 asteisessa uunissa 20 minuuttia kunnes omoenalohkot pehmenevät.
Tarjoile vaahtoutuvan vaniljakastikkeen kanssa.

Tämä ohje on mielestäni sopivan kokoinen esimerkiksi perinteiseen pyöreään piirakkavuokaan. Parasta tässä ohjeessa on se, että tarvikkeet löytyvät mitä suurimmalla todennäköisyydellä aina kaapista ja määriä voi soveltaa oman maun mukaan pilaamatta lopputulosta. Aina yhtä herkullista.

Valitettavasti herkut ovat kadonneet niin nopeasti parempiin suihin, etten ole ehtinyt ottaa näistä yhden yhtä kuvaa. Tästä huolimatta ihania herkkuhetkiä omena-kaurapaistoksen parissa. 


Kommentit

Suositut tekstit