FLOWER WORKSHOP WITH EDEN FLOWERS




Moikka. Pari viikkoa sitten hemmottelin itseäni pitkästä aikaa kukkakurssilla. Vaasan seudulla toimiva tuore kukka-alan yritys Eden Flowers järjesti kukkasidontakurssin Loftetissa. Illan teemana oli opetella kukkakimpun sidontaa spiraalitekniikalla. Aluksi Eden Flowersin Jennie kertoili hieman yleisiä asioita kukkakimpun tekemisestä ja siitä, miten kukat kannattaa siistiä ylimääräisistä lehdistä ennen kimpun tekemistä. Kukkien vesi pysyy nimittäin pitempään raikkaana, kun lehdet eivät osu veteen. Ja muutenkin kimpun tekeminen tietenkin helpottuu, kun varret on putsattu eivätkä lehdet ole tiellä.

Jennie oli valinnut meille valmiiksi kimppuun sidottavat ihanat keväiset kukkaset, joissa oli juuri sopivasti ripaus pääsiäistä. Kaikille kurssilaisille jaettiin omat kukat ja niistä sai ryhtyä alkuvalmistelujen jälkeen kokeilemaan kimpun toteuttamista spiraalitekniikkalla Jennien ohjeiden mukaisesti. Kimpusta sai sommitella oman maun mukaisen, eikä kukkien järjestyksellä ollut niin väliä. Kimpussa käytettiin kymmentä erilaista kukkaa, joten tyylillisesti siitä tuli melko runsas. Kimppu sisälsi muun muassa  neilikoita, tulppaaneja, ruusuja, tähtiputkea, pajunoksia, pistaasia ja eukalyptusta. Kukkien värimaailma sopi ihanasti toisiinsa ja valmis kimppu oli kuin karkki. En olisi itse keksinyt yhdistää keltaista tulppaania roosan ja viininpunaisen sävyihin, mutta värit toimivatkin todella upeasti yhdessä.





Haasteellisinta taisi olla kimpun viimeistely. Kun kimppu oli valmis, piti varret leikata tasamittaisiksi ja maljakkoon sopiviksi. Veitsen käyttö ei ollutkaan niin helppoa valmiin kimpun kanssa, kun piti tietenkin varoa kimppua ja osa varsista oli todella paksujakin. Tärkeää viimeistelyssä oli, että varsiin tulisi hyvät imupinnat, jotta kimppu saisi maljakossa vettä ja säilyisi hyvänä pidempään. Tämän vuoksi varsien leikkaamisessa kannattaisi aina käyttää terävää veistä, sillä saksilla leikkaamalla varren imupinta tukkeutuu, jolloin veden saanti vaiketuu.

Mikäli olet kiinnostunut kukansidontakursseista, kannattaa seurailla Eden Flowersin nettisivuja www.edenflowers.fi, sillä lisää kursseja on luvassa alkukesän ja syksyn aikana. Kurssit pidetään ruotsin kielellä ja nyt saankin antaa itselleni ylimääräisen taputuksen olalle, koska uskalsin osallistua. Kurssi oli ihanan inspiroiva ja voin suosittella lämpimästi kaikille aiheesta kiinnostuneille. 

Näiden kukkakuvien myötä iloista vappua kaikille!





  

Kommentit

Suositut tekstit