PUUTARHAN ENSIMMÄISET KUKAT







Heipparallaa. Kyllä oli mukavaa palata pääsiäisreissusta kotiin, kun puutarhassa oli vastassa kukkivat krookukset, posliinihyasintit sekä idänsinililjat. Viimeisetkin lumen rippeet olivat suurin piirtein sulaneet pihasta ja tulppaanit olivat kasvattaneet kovasti lehtiään. Ja tänään, kun tulin töistä kotiin, olivat myös sinivuokot alkaneet jo hieman kukkimaan. Mahtava fiilis. Tästä ne taas lähtevät kasvun seurailu sekä puutarhan siistimisprojekti käyntiin. Meillä ei nimittäin ole puutarhassa tehty vielä mitään kevättöitä. Pääsiäisenä siihen olisi ollut säiden puolesta mitä parhain mahdollisuus, mutta olimme reissussa koko pääsiäisen. Onneksi iltaisin on jo niin valoisaa, että arkenakin ehtii hyvin puutarhahommiin.  








Juuri ennen reissuun lähtöä ehdin kuin ehdinkin istuttaa mustasilmäsusannan siemenet ja nekin olivat poissa ollessamme jo itäneet. Hieman arvelutti, riittääkö niissä kosteus niin monta päivää, mutta näköjään hyvin riitti. Uusiokäytin viime vuonna Lidlistä hankitut kylvöalustat, niihin mahtui juuri sopivasti kaksi pussillista mustasilmäsusannan siemeniä. Ja juuri kun olin päättänyt, etten tänä keväänä hanki muita kukansiemeniä, tulikin mieleeni, että kasvimaan reunalle voisi kokeilla tänä kesänä krassia samettiruusun sijaan torjumaan tuholaishyönteisiä. Että saatanpa kuitenkin vielä piipahtaa siemenhyllyillä. 





Pääsiäisvapaat tulivat kyllä niin tarpeeseen. Ulkoiltiin, retkeiltiin, nukuttiin hyvin ja tietenkin herkuteltiin hyvässä seurassa. Kerrankin viikonloppu tuntui sopivan pitkältä. Akkuja on siis ladattu ja tällä pitäisi nyt jaksaa kesälomaan saakka. Toivottavasti sinäkin sait levättyä ja ladattua akkuja pääsiäisenä.   

Aurinkoisia kevätpäiviä!



Kommentit

Suositut tekstit