PÄÄSIÄISEN KAUNEIN KUKKA






Heissan. Palmusunnuntai ja ihana aurinkoinen viikonloppu takana. Tuli puuhasteltua jo hieman pääsiäisjuttuja ja tänään tietenkin tuli käytyä vaaliuurnilla. Mikä parasta, viikonloppuna ei ollut juurikaan mitään erityistä ohjelmaa, puuhailimme vain kotosalla ja latasimme akkuja. Mutta kylläpä oli valinnan vaikeus, mitä tänne blogiin tänään kirjoittelisin. Ensin ajattelin kirjoitella teille eteisen remontista, mutta päädyin kuitenkin valitsemaan pääsiäiskukkateeman, se kun on juuri nyt ajankohtainen. 


Juhlassa kuin juhlassa kukkien rooli on erityinen, ja usein viimeinen silaus ja tunnelma tehdään juuri kukilla. Pääsiäisen kukat ovat ihanan piristäviä kevään keskellä. On narsissia, tulppaania ja helmililjaa, ja kimppuihin on kiva yhdistää pajunkissoja tai erilaisia oksia. Omasta mielestäni kauneimman kukan tittelin pääsiäisenä saa perunanarsissi. Yleensä olen ostanut niitä muutaman sisälle lasipurkkeihin tai ruukkuihin, mutta tänä vuonna ajattelin laittaa niitä ensimmäistä kertaa myös ulos terassille perinteisten tete-narsissien sijaan.



Perjantaina töistä tullesani kurvasin matkan varrella olevan Hong Kongin kautta ja ilahduin kovasti, kun löysinkin sieltä etsimiäni perunanarsisseja. Se kävi nopeammin kuin uskoinkaan, sillä muutamassa kaupassa olin jo aikaisemmin hieman silmäillyt pääsiäisen kukkavalikoimaa löytämättä kuitenkaan perunanarsisseja. Nyt ne ovat tuolla ulkona ruukuissa ilahduttamassa kotiin tulijoita. En kyllä ole ihan varma perunanarsissin pakkasenkestosta, joten yöpakkasten varalta olen laittanut niille yöksi hallaharsoa pakkassuojaksi. Katsotaan, miten ne siellä selviytyvät, sillä yöpakkasia on meidän leveyksille vielä luvattu.

Jos pääsiäisen kauneimman kukan titteli menee perunanarsissille, niin juhlavimman kukan tittelin saa leikkonarsissi. Niissä on uskomattoman maaginen pääsiäisjuhlan arvokkuus. Pääsiäisruokakin maistuu monin verroin paremmalta, kun ruokapöytää koristavat leikkonarsissit.

Mikä on sinun lempikukkasi pääsiäisenä?








Kommentit

Suositut tekstit