HEINÄKUUN KUKKIJAT


Heinäkuussa ei juuri jäänyt aikaa puutarhahommiin, mutta lomareissujen välissä ehdin aina silloin tällöin napsia muutamia kuvia ja samalla nyppiä pahimmat rikkaruohot pois. Kukkaloistosta ei vielä voi puhua, mutta jotain kukkivaakin sentään puutarhastani heinäkuussa löytyi. 

tähtiputki





Oma ehdoton suosikkini tässä puutarhassa on valkoinen tähtiputki, joka tapaa kukkia näin heinäkuussa. Se on tämän puutarhan alkuperäinen perenna ja olen todella iloinen, että se on vuosien varrella säilynyt ja jaksanut kukkia ilman hoitoakin. Aivan ihastuttava kukka ja pitää muotonsa myös kuivattuna. Toinen alkuperäinen perenna puutarhassamme on jalopähkämö. Se on ilmeisen helppohoitoinen ja helposti leviävä perenna. Se kukkii runsailla liiloilla kukilla ja on puutarhamme todellinen väripilkku heinäkuussa. 

jalopähkämö







Toukokuussa istuttamistani perennoista jalokurjenpolvi ja myskimalva ovat lähteneet kukkimaan todella runsaina, myös verikurjenpolvet ovat availleet muutamia kukkia. Samoihin aikoihin istuttamani kruunuvuokot alkavat nekin puhjeta näillä hetkillä kukkaan. Viime kesänä istutettu pikkusydän on jaksanut kukkia koko kesän. Toivottavasti ensi kesänä kukkaloisto on hieman runsaampi. Aurinkoista alkavaa elokuuta näiden kukkakuvien myötä!

jalokurjenpolvi

pikkusydän

kruunuvuokko








Kommentit

Suositut tekstit