PUUTARHASSA JUURI NYT

Heipparallaa! Kesäkuu on vaihtunut heinäkuuksi ja lomalla ollaan. Kuun vaihteessa tuli täyteen ensimmäinen vuosi tässä talossa ja puutarhassa. Kodistamme en ole ehtinyt kertoa teille vielä mitään, mutta kuulette siitä kyllä vielä, sillä sisälläkin on tehty mielenkiintoisia projekteja sisustuksen parissa ja lisää on tulossa. TO DO -lista kun ei tunnu lyhenevän millään, vaikka monenlaista on jo vuoden mittaan puuhattu.

Nyt ajattelin kuitenkin päivittää puutarhakuulumisia kuvien muodossa, sillä uusia kukkijoita on ilmaantunut puutarhaan vähitellen. Ja kyllähän se puutarha on nyt jo ihan eri näköinen kuin kesäkuun alussa, jolloin kasvu oli vasta myöhäisen kevään vuoksi alussa. Edelleen puutarha on aika vähäkukkainen, mutta onneksi koristepuut sentään kukkivat. Omenapuiden kukinnan jälkeen vuorossa olivat pihlaja ja marja-aroniapensaat ja nyt vuorostaan kukkivat unkarinsyreenit, joita meillä kasvaa reilu kymmenkunta eri puolilla tonttia. Kukinta on ollut kaikissa koristepuissa ja -pensaissa erittäin runsas, joten iloa silmälle on riittänyt.




Perennoista kesäkuulla ovat kukkineet oikeastaan vain vuorenkilpi, pikkusydän, kurjenmiekka, poimulehti ja köynnöskuusama. En ole ihan varma tuosta meidän kurjenmiekasta, olisiko kyseessä tarhakurjenmiekka, mutta luulen niin. Lisäksi ukkolaukka ja tulppaanit ovat ilahduttaneet kesäkuussa. Jalopähkämöt ja tähtiputki ovat juuri puhkeamaisillaan kukkaan ja kasvimaallakin on kova kasvu päällä. Tänään tein ensimmäiset pinaattiletut oman kasvimaan pinaateista. 

Monena päivänä olen harmitellut kukkien vähyyttä puutarhassa, mutta ehkäpä ensi kesänä kukkijoita on jo enemmän, mikäli istutukseni ovat onnistuneet, eikä talvi tee tepposiaan. Taannoin kertoilin istutusurakan olevan jo ohi, mutta niin vain laitoin vielä viime viikolla maahan patjarikkoa ja keijunkukkaa. 

Mukavaa heinäkuun alkua kera puutarhakuvien!

















Kommentit

Suositut tekstit