TALVEN AIHEUTTAMAT TUHOT

Kyllä se nyt vain on myönnyttävä ja tunnustettava, että saimme heti kokea talven mahtivoimat puutarhassamme. Ihanat suuret pallotuijamme ottivat nokkiinsa oikukkaasta talvesta ihan tosissaan. Tämä on harmillinen takaisku puutarhan ilmeelle, koska tuijat ovat aivan pihamme keskiössä. Ne olivat ehtineet kasvaa siinä jo 15 vuotta, joten kokoa ja näyttävyyttä löytyy. Tämän vuoksi emme tajunneet olla keväällä tarkkana niitten kanssa, sillä kastelu olisi saattanut pelastaa ne. Nyt ne joka tapauksessa ovat kuivettuneet melko täydellisesti. 

Heti kun huomasimme kuivumisen merkkejä toukokuussa, aloimme kastella niitä aktiivisesti. Ostimmepa jopa havupuiden elvyttäjäksi itseään mainostavaa ihmelientä, jota sumuttelimme kuiviin oksiin. Epätoivoiseksi yritykseksihän se jäi. Kyllä oksat ovat nyt niin elottomat, ettei tuijista enää suurta iloa meille ole. 

Oikukkaasta talvesta kertoo myös se, että naapurissa kuivettui todella iso timanttituija, ja nyt yritänkin lohdutella itseäni sillä, että onneksi meidän isot tuijat ovat vielä hengissä. Se vasta suuri menetys olisi ollutkin.  Muilta osin talvi oli meille lempeä. En ole huomannut tuijien lisäksi muita tuhoja puutarhassamme. Olisipa kiva kuulla, onko teillä muilla talvi tehnyt tepposiaan?





Kommentit

Suositut tekstit