MUUTAMA SANA KODISTAMME

Tähän asti olen kirjoitellut täällä blogissa vain puutarhastamme, mutta tänään ajattelin kertoa teille muutaman sanan myös kodistamme. Viime vuoden alussa aloimme etsiä uutta kotia, mutta tehtävä osoittautuikin paljon oletettua vaikeammaksi. Potentiaalisia vaihtoehtoja oli tarjolla hyvin vähän, koska taisimme olla aika nirsoja asuinalueen ja talon kunnon suhteen. Tärkeimmät kriteerit tulevassa kodissamme olivat sijainti, pohjaratkaisu, talon kunto ja puutarha. Toki myös talon järkevä hinta oli vaakakupissa painava. Emme myöskään olleet valmiita kovin mittaviin remontteihin ja valmis puutarha oli suuri plussa. 

Taloa, jossa nuo kaikki kriteerit olisivat olleet kohdillaan, ei meinannut millään löytyä. Aloimme hiukan ajautua jo epätoivon valtaan, koska halusimme asuntoasian ratkeavan ennen kuin esikoisemme aloittaisi eskarin. Suurimman epätoivon hetkellä myyntiin sitten ilmaantui tämä nykyinen kotimme. Näimme talossa hiomattoman timantin ja suurta potentiaalia, vaikka se ulkoisesti olikin makuumme hieman liian kartanomainen. Talossa oli suhteellisen hyvä pohjaratkaisu, sijainti oli kaikin puolin loistava, oma tontti, valmis puutarha ja juuri tehty kattava pintaremontti. Puutarha oli tosin päässyt pahasti villiintymään ja keittiö vaati pikaista uudistamista, koska se oli alkuperäisessä muodossaan. Ja niin kaupat tehtiin. Pääsimme jättämään tarjouksen nopeasti, sillä olimme juuri myyneet edellisen kotimme Vantaalta. Kahden kuukauden kuluttua ensimmäisestä käynnistämme asuimme jo talossa. Asiat alkoivat rullata siis vauhdilla. Ja nyt olemme asuneet tässä talossa jo vuoden. 

Talo on kaksikerroksinen Jämerä kivitalo ja se on rakennettu edellisten asukkaiden toimesta 1999. Neliöitä talossa on kompaktisti 140 sekä lisäksi iso autotalli ja varasto yhteensä 48 neliötä. Alakerrassa sijaitsevat keittiö, kodinhoitohuone, eteisaula, olohuone ja pikkuvessa. Yläkertaan on sijoitettu kolme makuuhuonetta, iso aulatila, sauna- ja suihkutilat, wc sekä iso puoliympyrän muotoinen parveke. Kellarista löytyvät vielä tekniset tilat sekä kellaritilaa esimerkiksi viinien säilytykseen. 

Talossa oli tehty ennen myyntiä mittava pintaremontti, mutta silti tekemistä jäi paljon meillekin. Oma makumme on melko pelkistetty ja moderni, joten sisustuksen ilmettä tulemme modernisoimaan pikku hiljaa. Ensimmäinen suuri ponnistus kaikkien pikkuprojektien ohella oli viime syksynä keittiöremontti. Kirjoittelen jatkossa tänne blogiin puutarhajuttujen ohessa myös näistä sisustusprojekteista, joten jos esimerkiksi kokemukset keittiöremontin tekemisestä kiinnostavat, kannattaa pysyä kuulolla :)






















Kommentit

Suositut tekstit