SATOA KASVIMAALTA

Heipparallaa! Kesä se ei meinaa millään lämmetä hellelukemiin, mutta loma on aina lomaa oli keli mikä tahansa. Lomakiireiden vuoksi kasvimaamme on jäänyt aivan luvattoman vähäiselle huomiolle. Onneksi se ei ole siitä erityisemmin loukkaantunut, vaan on kasvanut oikein mallikkaasti. Viime viikolla huomasin eräältä lomareissulta kotiutuessamme, että pinaatti oli jo ehtinyt salakavalasti kehittää kukinnot. Kuulemani mukaan pinaatin laatu alkaa heiketä kukintojen jälkeen, joten keräsin pinaatinlehdet kiireen vilkkaa ennen seuraavaan reissuun lähtöä ja laitoin ne ryöpättynä pakkaseen. Pinaatin kasvuun olen ollut todella positiivisesti yllättynyt. Olemme ehtineet tehdä siitä useat pinaattiletut ja salaatit.


Myös persilja oli kasvanut niin suureksi mättääksi, että laitoin siitä jo osan pakkaseenkin. Sieltä on talven mittaan kiva lisäillä sitä esim. keittoihin. Salaatti on myös kasvanut todella hyvin ja sillä saa meidän perheen salaattitarpeet mainiosti täytettyä. Porkkanat olen harventanut jo useampaan otteeseen ja ainakin naatit ovat kovasti kasvaneet. Ruohosipuli on kasvimaani vaisuin menestyjä, mutta ehkä se ensi vuonna on jo suurempi. 




Hurjan palkitsevaa tämä kasvimaan pitäminen. Pienellä vaivalla saat maukasta satoa omasta puutarhasta. Senhän te muut varmaan jo tiesittekin, mutta ensikertalaiselle tämä on vielä niin uutta ja ihanaa. Se tunne, kun olet tehnyt ruokaa oman kasvimaan tuotoksista. Ja ajatella, miten lyhyt kasvuaika joillakin kasveilla on. Kesäkuun alussa istutetut pinaatit ovat jo pakkasessa ja salaattia on syöty usean viikon ajan. 

Katselin tuossa puutarhassamme ohimennen omenapuita ja marjapensaita, ja satoa näyttäisi olevan tulossa todella hyvin myös niihin. Ainakin raakileita on todella runsaasti. Kiireistä elokuuta odotellen, mutta ensin nautitaan vielä heinäkuun viimeisistä päivistä  :)






Kommentit

Suositut tekstit